El Barça ha perdut contra el Madrid per 83 a 86 la semifinal de la Final Four de l’Eurolliga. Els de Sarunas Jasikevicius no han pogut fer res contra l’equip de Pablo Laso en un darrer quart igualat i decisiu. Els blaugrana jugaran per la tercera posició amb l’Olympiacos dissabte, a les 16 h, mentre que el Madrid s’enfrontarà a la final a l’Anadolu Efes Istanbul, també dissabte, a les 19 h.

El Barça reacciona a la sortida del Madrid

L’inici del partit ha estat molt intens i amb un Madrid que ha agafat distància gràcies a un jugador, Yabusele. El jugador francès del Madrid ha convertit dos triples i una cistella per situar el 2 a 8 en el marcador. La cistella del Barça ha estat de Laprovittola. De mica en mica, els de Sarunas Jasikevicius han reaccionat a la sortida de l’equip de Pablo Laso. Els culers s’han posat al davant en el marcador amb un triple de Mirotic, 15 a 14, dos minuts abans d’acabar el quart, un període que ha acabat amb empat a 19 punts.

El segon quart ha començat com el primer, de nou amb el Madrid agafant avantatge en el marcador, 20 a 25. Els blaugrana no han acabat d’agafar el ritme en el joc i, en canvi, els de Laso han pogut fer el seu bàsquet. Malgrat això, els de Sarunas han seguit ben a prop dels blancs en el marcador amb un parcial de 7 a 2, per tornar a l’empat, 27 a 27. Els de Pablo Laso han començat a fallar en el llançament i el Barça ho ha aprofitat per situar-se amb un avantatge de sis, 39 a 33. Els culers han marxat al descans 45 a 34.

El Madrid entra al partit en el tercer quart

Inici de tercer quart fred del Barça, que ha permès als madrilenys apropar-se una mica, 49 a 43. Els jugadors blaugrana no han acabat de fer un bon bàsquet i han deixat que els de Laso s’hagin apropat a tres punts, 56 a 53. Sarunas ha parat el partit amb un temps mort per fer reaccionar els seus jugadors, ja que només han fet dos punts en quatre minuts. Un triple de Sergi Llull ha situat de nou el Madrid al davant, 56 a 58. Ha estat un període molt dolent del Barça i ha finalitzat 56 a 60 per al Madrid.

El darrer quart s’ha iniciat amb el Barça sense encert en el llançament i amb un fluix rebot defensiu. El Madrid ha començat a estar més encertat en el llançament, un fet que li ha permès mantenir l’avantatge en el marcador. Tres minuts i mig abans de finalitzar el resultat s’ha situat amb un 73 a 75 amb dos triples de Laprovittola. Mirotic ha situat l’empat a 75 a dos minuts i 43 segons, final d’infart entre el Barça i el Madrid. Dos errors del Barça després d’un temps mort ha provocat un parcial de 0 a 5 per als blancs, 75 a 80. Els cops en el joc han estat constants i ha estat el torn del Barça amb un 4 a 0, per situar-se a un punt, 79 a 80, amb un minut i 18 segons de joc. El Barça ha tingut l’opció de situar-se al davant però Laprovittola s’ha endut un tap de Vincent Poirier. En la jugada següent Llull ha anotat de dos, 79 a 82. La resposta ha arribat d’Àlex Abrines amb un tir també de dos, 81 a 82 amb 16 segons al cronòmetre. Hanga ha anotat dos tirs lliures, 81 a 84. Exum ha convertit un tir de dos, 83 a 84. El matx s’ha decidit en els tirs lliures, Llull n’ha anotat un i Yabusele un altre, 83 a 86. Mirotic amb dos segons ho ha provat de tres però no ho ha aconseguit i el Barça ha perdut la semifinal de l’Eurolliga.