Barça

El Barça ha perdut el clàssic davant el Madrid per 1 a 3. Després d’una primera part força igualada, amb gols de Valverde i Ansu Fati, el VAR ha intervingut en la segona i ha estat decisiu en la derrota del Barça. Sergio Ramos ha transformat la pena màxima i els blaugrana no han sabut reaccionar. Modric ha marcat el tercer i definitiu gol del partit.

Primera mitja hora frenètica

Koeman ha estat valent i ha posat Pedri de titular en el lloc de Griezmann. Qui també ha sortit d’inici ha estat Dest en el lateral dret. El Madrid ha esperat al darrere i ha marcat en la primera aproximació. Fede Valverde ha superat Neto i ha anotat el 0 a 1 en el minut cinc. La reacció del Barça ha estat immediata i només tres minuts més tard ha estat Ansu Fati, després d’una assistència de Jordi Alba, que ha estat titular, qui ha marcat l’1 a 1. A partir d’aquí els de Koeman han intentat fer-se amb el control, però no hi havia un clar dominador i les ocasions s’han succeït a les dues àrees. Messi no ha pogut superar Courtois i just després Benzema tampoc no ha pogut amb Neto. Després d’una primera mitja hora de joc frenètica, el ritme ha baixat en l’últim quart d’hora. Ha semblat que els jugadors s’han pres un descans per sortir amb les forces renovades a la segona part.

El VAR decisiu

La segona part ha començat amb un Ansu Fati molt actiu per la banda dreta i una assistència seva ha estat a punt d’acabar en gol, després d’una rematada de cap de Coutinho. La jugada polèmica ha arribat al quart d’hora. L‘àrbitre Martínez Munuera, després de consultar el VAR, ha assenyalat penal per una estirada de samarreta de Lenglet a Sergio Ramos. Ramos ha estat l’encarregat de transformar-lo fent l’1 a 2. El Barça s’ha refet del cop psicològic a través de la pilota, però li ha costat trobar profunditat. Quan faltaven 10 minuts pel final del partit, Ronald Koeman ha fet tres canvis de cop: Griezmann, Trincao i Dembélé han entrat al camp. Tot i això, ha estat el Madrid qui ha generat perill i Neto ha salvat el tercer a dues rematades seguides de Kroos i a una altra de Sergio Ramos. El porter blaugrana no ha pogut fer res contra una excel·lent jugada personal de Modric, que ha marcat l’1 a 3 i ha decidit el clàssic.