Ronald Koeman ha comparegut en roda de premsa un dia abans del gran clàssic, entre el Barça i el Reial Madrid, que serà aquest dissabte a les 16 h. És el primer clàssic de la història que es disputarà a porta tancada, sense públic i el tècnic holandès ho ha lamentat profundament. El Madrid arriba al Camp Nou en hores baixes després de dues derrotes consecutives, una a la Lliga i una altra a la Champions, però Koeman ha assegurat que no espera un Madrid vulnerable. El tècnic holandès recupera Jordi Alba per aquest enfrontament, que ha rebut l’alta mèdica.

Koeman no se’n refia

Un clàssic entre el Barça i el Madrid és un partit diferent a la resta. Enguany s’haurà de disputar sense aficionats i Ronald Koeman ho ha lamentat: “És una mica estrany que en un camp tant gran no tinguem a ningú, perquè sempre es crea un bon ambient per a l’equip local. El públic és gairebé un jugador més per a l’equip.” El Madrid arriba al Camp Nou tocat després de dues desfetes consecutives. Però tot i això, Koeman no se’n refia: “Pot ser que el Madrid no hagi estat al seu nivell les dues últimes jornades, però això no vol dir que vingui amb la moral baixa.” A més, considera que a diferència d’aquests enfrontaments “no deixaran els espais que han deixat els últims dies i m’espero un Madrid més compacte“. L’holandès ha advertit que un partit d’aquestes característiques “s’acaba decidint per detalls”.

El paper important dels joves

Des que va arribar a la banqueta blaugrana, Koeman ha demostrat que està disposat a donar protagonisme als joves jugadors que rendeixin sobre el camp. Tot i que molts d’ells no tenen experiència en partits d’aquest nivell, l’holandès ha deixat clar que “el més important no és l’edat del jugador sinó el seu rendiment“. Ronald Koeman ha explicat que optarà pel millor onze inicial que consideri, independentment de l’edat del futbolista.

Ronald Koeman recupera Jordi Alba per aquest partit. El lateral ha rebut l’alta mèdica un dia abans del clàssic. L’holandès ha explicat que si no hi ha cap contratemps, “Jordi Alba té moltes possibilitats de jugar demà“.

Conflictes interns

Sobre el conflicte salarial entre els futbolistes i el club blaugrana Koeman s’ha pronunciat: “No estic preocupat. Per part del club és normal que vulguin rebaixar els salaris. D’altra banda també entenc la postura dels jugadors“. Però no és l’únic front obert a Can Barça. Aquest divendres, Gerard Piqué ha carregat contra la directiva de Josep Maria Bartomeu en una entrevista a La Vanguardia. Koeman ha explicat que “ell té la seva opinió i la respecto, ja que és una persona llesta que sap perfectament el què fa”. L’holandès ha assegurat que un partit com aquest, Piqué jugarà i ho farà a un bon nivell.