El Barça es va proclamar campió de la Lliga d’hoquei gel de la temporada 2020-2021. És el sisè títol de la secció en 47 edicions. La Lliga anterior va ser 12 anys abans, l’any 2009. Però la quarta és remunta a l’any 2002 i té un record especial. Els membres d’aquell equip i qui escriu aquestes línies, que va ser-hi present, no ho oblidaran mai.

La Lliga d’hoquei gel, a Jaca

Guanyar una Lliga d’hoquei gel a Jaca és com fer-ho a Madrid en el cas del futbol o el bàsquet. I això és el que va fer el Barça ara fa 19 anys. Amb tot en contra, els blaugrana van superar els aragonesos per 2 a 3 en el play-off pel títol.

Barça hoquei gel Lliga 2002

Tot en contra

El conjunt blaugrana, després de guanyar el quart partit a Barcelona, va empatar l’eliminatòria a dos. El viatge a Jaca el mateix dia, en autocar, sense poder descansar, a un palau de gel ple a vessar no convidava a l’optimisme, però la plantilla hi va creure des del primer moment.

Una plantilla “estranya”

La plantilla era ben curiosa, amb una barreja de jugadors de la casa que sentien els colors, i uns quants jugadors de l’est d’Europa, inclòs l’entrenador, l’eslovac Peter Oppitz, que eren els que cobraven i s’hi dedicaven professionalment. L’ambient, les ganes i la il·lusió de tots plegats va dur a l’equip d’hoquei gel a superar el Jaca en el definitiu cinquè partit per 2 a 4. Un títol per a la història.