Cros de Sants 2019

El Cros de Sants s’ha convertit, sense voler-ho, en la primera cursa popular de Barcelona d’aquest 2021. La pandèmia ha obligat a ajornar o a canviar dates de moltes de les proves del calendari habitual. De fet, el Cros de Sants s’havia d’haver disputat el 15 de novembre, però es va ajornar per les restriccions de la covid-19. La data serà el diumenge 9 de maig. Curiosament, la prova va rebre la Medalla d’Honor de Barcelona el 2020.

Un Cros de Sants adaptat

La 42a edició del Cros de Sants serà diferent de l’habitual, perquè s’adaptarà a les restriccions imposades pel Procicat. Per començar, dels 10 quilòmetres habituals es passarà a una cursa de cinc quilòmetres, que es disputarà en un circuit als voltants de la carretera de Sants. Només hi podran participar 850 corredors i es disputarà en dues sèries diferents. La primera, amb sortida a les 9 h i, la segona, a les 9.30 h. Els participants sortiran cada cinc segons, de manera que hi hagi espai suficient i no es produeixin aglomeracions. Cal afegir que en tot moment s’han de respectar les mesures de seguretat, distància i higiene habituals.

Cross de Sants 2019 sortida

Primera cursa de l’any

A Barcelona, la Cursa de Sant Antoni sempre ha tingut l’apel·latiu de la primera de l’any, però aquest 2021 no ho serà per les restriccions. Sí que es disputarà, però ho farà el 4 de juliol i amb un recorregut de cinc quilòmetres, lluny de l’habitual mes de gener amb una cursa de 10 quilòmetres.

Tret de sortida a les curses populars

Si la Cursa dels Nassos en va ser l’última del 2020, el Cros de Sants donarà el tret de sortida de les curses populars a Barcelona el 2021 perquè la setmana següent, el 16 de maig, es disputarà l’Unirun, la cursa de les universitats. Les dates i els formats poden variar tot depenent de les circumstàncies, però de ben segur que a poc a poc el ritme de les curses populars torna i el Cros de Sants n’és un bon exemple.