El Barça revalida el títol de la Champions i es converteix en el primer equip que guanya dos títols d’handbol europeus consecutius. És l’onzena Lliga de Campions que guanya el Barça, aquest any sota la batuta de Carlos Ortega i tanca una temporada perfecta. Els blaugrana han derrotat el Kielce polonès de Talan Dujshebaev per 37 a 35 en el global del partit, en un duel elèctric digne d’una final europea, i que s’ha decidit als penals.

Un Barça intens, amb mínim d’avantatge a la primera part

El Barça ha sortit amb encert a la pista del Lanxess Arena, en la línia del partit de semifinals. Aquesta bona arrencada inicial ha fet la guitza al conjunt polonès, que ha tingut dificultats per culminar les accions d’atac. Els blaugrana han completat uns primers 20 minuts molt concentrats en defensa i això els ha permès anar per davant en el marcador, sempre amb una diferència de 2-3 gols per sobre.

En els darrers minuts de la primera meitat, el Kielce s’ha tret la son de les orelles i ha remuntat aquesta diferència fins a empatar a 12 per primera vegada en aquest duel final. Després d’un temps mort estratègic demanat pel tècnic dels polonesos, Talan Dujshebaev, el Kielce ha continuat collant i el Barça ha pogut marxar al descans amb un avantatge mínim de 14 a 13.

Els golejadors blaugrana aquesta primera part han estat Aleix Gómez amb 6 gols, intractable novament des dels 7 metres amb 3 de 3, i Ángel Fernández amb 3 gols. Per part del Kielce, Vujovic ha estat el jugador més encertat amb 6 dianes.

El Kielce capgira l’eliminatòria, el Barça remonta i els polonesos forcen la pròrroga

A la represa el Kielce ha mantingut el ritme dels darrers minuts de la primera meitat i encara ha posat més pressió al Barça, quan s’ha posat per primera vegada en el marcador, amb 15 a 16 en l’electrònic. Aquests minuts han estat de domini polonès i els blaugrana sempre han anat a roda però sense perdre el pols al partit. Amb només 12 minuts per disputar, el marcador era de màxima igualtat, empat a 23, i el Barça necessitava un cop d’efecte per tornar a capgirar la dinàmica.

Els barcelonins han remuntat el marcador advers. A 4 minuts per al final, el Barça s’ha tornat a posar per davant i ha portat la iniciativa, tot i que la densa defensa polonesa ha evitat que s’anotessin més gols. Partit molt físic, amb moltes faltes en atac en els darrers minuts, i quan només quedaven dos segons per al xiulet final, Karalek ha portat el partit a la pròrroga, fent pujar l’empat a 28 al marcador.

Barça i Kielce competeixen a totes en una pròrroga d’infart

El partit s’ha tornat igualadíssim i la pròrroga no ha desfet aquest equilibri en el marcador. Tots dos equips s’han deixat la pell per endur-se la final i han demostrat caràcter competitiu i efectivitat. Les dues parts de cinc minuts han deixat un empat a 32 en el marcador i el duel s’ha decidit als penals, cinc per banda.

La tanda de penals ha estat històrica. El Barça ha transformat els cinc penals, Ludovic Fabregas ha anotat el cinquè i decisiu gol. Gonzalo Pérez de Vargas ha parat el tercer penal tirat per Alex Dujshebaev, i també ha estat clau per la victòria blaugrana. El Barça ha guanyat l’onzena Champions, la segona consecutiva, tancant una temporada perfecta.

Aleix Gómez, màxim anotador blaugrana, amb 9 gols i un dels artífexs de la victòria