adolfo catela riga champions elite round
Font: @fcbfutbolsala

El Barça tornarà a ser en una final a quatre de la Champions League. Els blaugrana han suat de valent per superar el Riga letó (2-3) i segellar l’accés a la fase decisiva de la màxima competició continental. Adolfo, Catela i Touré han fet els gols del conjunt blaugrana, que s’ha sabut sobreposar a les moltes baixes que tenia per a la fase elit. El Barça disputarà la final a quatre de la Champions amb l’objectiu de guanyar el cinquè títol europeu de la seva història. Amb el bitllet segellat, l’equip blaugrana tanca d’alguna manera la ferida de la temporada passada en què una carambola els va deixar a l’estacada. L’Sporting de Portugal, el Benfica i el Palma Futsal -vigent campió- també s’han classificat per una cita que es disputarà el primer cap de setmana de maig.

Adolfo obre la llauna, el Riga reacciona

El duel ha començat immers en un ritme frenètic. D’anada i tornada. Thalles avisava per als letons i Catela hi ha respost per part blaugrana. Les fuetades des de la distància del Riga les contrarestava el Barça amb jugades verticals que l’equip català no sabia traduir en gol. Fins que ha arribat el de sempre: Antonio ha habilitat Adolfo amb una gran passada a l’espai i el de Santa Coloma ha acabat obrint la llauna (0-1). El porter local Labuts ha aturat el primer xut, però ja no ha pogut fer res per evitar la diana blaugrana. Labuts, de fet, ha hagut d’exercir d’heroi en els minuts posteriors. El gol ha fet molt malt al Riga, que ha quedat KO durant uns instants. Catela i el mateix Adolfo han estat a punt de fer el segon, però quan més s’hi acostava el Barça… ha marcat el Riga. En un córner aïllat, Vaporakis ha desviat lleugerament una centrada de Dylan Vargas per fer l’empat a 1. Fins i tot, Ricardinho podria haver avançat el Riga un parell de minuts després però Dídac i el pal han evitat que acabés en gol una rematada antològica de l’astre portuguès.

El Barça sua però assoleix l’objectiu

El Barça ha dominat en els primers compassos del segon temps. I això que Dídac ha hagut d’intervenir en una doble ocasió molt clara dels letons en el minut 1. Aleshores, els blaugrana s’han fet amb la batuta del partit i han posat setge sobre la porteria de Labuts, que ha hagut de multiplicar-se per mantenir el seu conjunt. Pito ha topat amb el pal en una mitja volta marca de la casa i Catela, després d’una assistència del brasiler de Chapecó, ha fet l’1 a 2. El Riga, obligat per un marcador que ja no l’afavoria, s’ha intentat estirar i el Barça ha sentenciat. Touré, després d’una gran cavalcada per la banda, s’ha plantat dins l’àrea i ha afusellat Labuts per fer l’1-3. Amb el brasiler Thalles fent de porter jugador, el partit s’ha tornat a equilibrar. L’ex de l’Industrias ha fet el 2 a 3 i el Riga ha tingut alguna ocasió per empatar el duel. Però el Barça s’ha mostrat ferm en defensa i, suant sang, ha assolit un dels grans objectius de la temporada. Al conjunt blaugrana només li falten els dos últims passos per aixecar la cinquena Champions.