El Barça s’ha imposat a l’Atlètic de Madrid en el partit corresponent a la 25a jornada de la Lliga F. Les jugadores de Jonatan Giráldez han superat per 4 a 0 a les matalasseres en un partit de clar domini des de l’inici de les barcelonines. Una victòria blaugrana que pot donar el campionat al Barça si el Reial Madrid no guanya aquest diumenge al camp del Betis.

Domini blaugrana des de l’inici

El conjunt culer ha sortit al camp amb la intenció de tenir ben aviat el domini del joc, per tant, de la possessió de la pilota i els primers 15 minuts del matx han estat clarament per al Barça. L’Atlètic de Madrid ho ha provat amb passades en profunditat, però la defensa blaugrana ha fet que les davanteres matalasseres hagin caigut en fora de joc. L’equip entrenat per Manolo Cano ha començat a pujar la pressió sobre l’equip de Giráldez i han dificultat la sortida de pilota des de l’àrea de Sandra Paños. Al minut 28, Aitana Bonmatí ha trencat el partit. Rolfo ha combinat amb Graham Hansen i aquesta ha situat la pilota dins l’àrea, Aitana ha controlat i amb un xut ha enviat la pilota al fons de la porteria de Gallardo. Les blaugrana han mantingut l’avantatge en el marcador la resta de minuts del primer temps i amb l’1 a 0 s’ha arribat al descans.

Objectiu complert a la segona part

La sortida del vestidor ha estat molt bona per a les jugadors blaugrana, al primer minut de la segona part Vicky López ha fet el segon gol per al conjunt culer. Les blaugrana han tingut clar l’objectiu, tancar el partit al més aviat possible i han gaudit de diverses ocasions que no han materialitzat. Qui sí que ha tingut efectivitat ha estat Graham Hansen, que ha fet el tercer, al minut 58 de joc, amb un xut des de la frontal que ha anat ajustat al pal dret de Gallardo. Mariona Caldentey ha pogut fer el quart en un llançament de falta que s’ha estavellat al travesser i Aitana Bonmatí també ho ha provat, però Gallardo ha enviat a córner. Finalment, Aitana ha fet el quart per al Barça, al minut 89, en una jugada enrevessada dins de l’àrea petita, i deixa el campionat de Lliga més a prop.

Les blaugrana poden ser campiones aquest diumenge

Després d’aquesta victòria al Johan Cruyff contra l’Atlètic de Madrid, les blaugrana poden ser campions aquest diumenge, si el Reial Madrid no guanya al camp del Betis. Les jugadores de Jonatan Giráldez tenen 75 punts i l’equip entrenat per Alberto Toril en té 59, pendent del partit contra el conjunt verd-i-blanc. Si les de Toril no sumen els tres punts, les culers seran campiones. Una derrota blanca deixaria el Barça a 16 punts amb només 15 en joc, mentre que amb un empat al camp del Betis, la diferència seria de 15 punts però amb les blaugrana amb el goal average favorable. Només la victòria del Madrid davant del Betis ajornaria el campionat blaugrana. Aquest es podria certificar el 23 d’abril, en la jornada 26, si el Madrid no guanya a casa contra el Vila-real. Una jornada que no disputaria el Barça pel partit de Champions al camp del Chelsea. En cas de victòria del Madrid en la jornada 26, les blaugrana podrien aconseguir el campionat en la següent jornada, el dia 30 d’abril al Johan Cruyff amb una victòria contra l’Sporting de Huelva.