El Barcelona ha trencat la mala ratxa de tres partits consecutius sense conèixer la victòria després d’imposar-se al Raca Granada per  57 a 50. Amb aquest resultat, les blaugrana posen fi als fantasmes dels darrers enfrontaments i consoliden la 5a posició en la Lliga Femenina 2.

Primera meitat amb avantatge culer

El desencert col·lectiu d’ambdós conjunts ha estat el protagonista del primer quart. Molts llançaments errats per les blaugrana i les granadines han permès que el marcador al final del primer període hagi finalitzat amb un poc bagatge anotador. 11 a 9 favorable això sí, al Barça. En el segon quart les d’Isaac Fernández s’han posat les piles i amb un joc alegre comandat per bones assistències i llançaments alliberats, que Llobet i Alonso aquesta vegada no han perdonat, han fet que les blaugrana agafessin distàncies en el marcador. El Raca Granada, per la seva banda, ha trobat més encert de cara a cistella i han tancat molt bé el rebot defensiu en algunes jugades, però tot i l’esforç, han seguit per darrere en l’electrònic.

S’ha arribat al descans amb el resultat de 28 a 21, favorable a les locals, que han agafat un marge tranquil·litzador de vuit punts però en cap cas definitiu.

El Barça serra les dents en la segona part

En el tercer quart, El Raca Granada ha pujat un esglaó més el seu caràcter defensiu sobretot alhora de tancar els rebots defensius i fins i tot, alguns d’ofensius. El Barça ha mantingut el seu sistema de joc i els dubtes han arribat a dos minuts de resoldre’s el tercer període, quan les visitants han clavat un parcial de 6 a 0 que reduïa les distàncies i comprimia encara més el marcador. 40 a 36 ha estat el resultat al final del tercer quart, en què les blaugrana continuaven per davant però sense resoldre el partit.

En el darrer quart de l’enfrontament les d’Isaac Fernández han canviat la seva forma de jugar i la defensa en zona ha estat clau per neutralitzar els llançaments visitants. A tres minuts per arribar al final del partit les culers han serrat les dents en jugades decisives i han aconseguit sentenciar el marcador, que finalment ha estat de  57 a 50 favorable al Barça.