Quique Setién deu estar donant-li voltes a les diverses possibilitats que té per suplir en atac la baixa de Luis Suárez. L’uruguaià, després de ser operat, es perdrà pràcticament tota la temporada, per tant, és una baixa important i que obre la porta a diferents opcions. A més, el tècnic del Barça tampoc no podrà disposar en els seus primers partits de Dembélé, que encara s’està recuperant de la lesió al bíceps femoral de la cama esquerra i la previsió és que torni aproximadament a mitjans de febrer.

Les alternatives en atac de Quique Setién

Messi de fals 9 amb Griezmann a la dreta i Ansu Fati a l’esquerra

Una de les diverses opcions que té Quique Setién per suplir l’absència de Suárez és la de col·locar Messi de fals 9, posició en la qual l’argentí ja ha jugat moltes vegades, amb Griezmann arrencant des de la dreta i Ansu Fati atacant per la banda esquerre. Aquesta opció no seria nova per a cap dels tres jugadors i, potser, es pot dir que seria la més natural.

Les alternatives en atac de Quique Setién

Messi per la dreta, Griezmann de 9 i Carles Pérez per l’esquerra

Una altra possibilitat seria la de mantenir Messi venint des de la dreta i, per tant, fent la diagonal cap a dins, que tant li agrada, amb Griezmann de davanter centre i Carles Pérez com a extrem esquerre. En aquesta opció Messi no variaria la seva posició al camp respecte a l’etapa de Valverde, en canvi, qui sí que es mouria seria Griezmann, que deixaria la banda esquerra per jugar de 9. Una posició que ja va ocupar en els primers partits de la temporada, quan Messi i Luis Suárez estaven lesionats. Carles Pérez ocuparia el carril esquerre.

Les alternatives en atac de Quique Setién

Les possibilitats de Quique Setién poden ser moltes, fins i tot, el tècnic podria arribar a variar el dibuix tàctic i jugar amb dos davanters i quatre migcampistes. Quan a mitjans de febrer Dembélé estigui recuperat i, per tant, a disposició de l’entrenador el més lògic és pensar que el trident atacant del Barça el formaran Messi, Griezmann i Dembélé.