Foto: @FCBarcelona_cat

16 d’agost. Primera jornada de Lliga. El Barça cau en l’últim minut de partit en l’estrena a San Mamés contra l’Athletic Club. El que aquell dia va semblar un simple accident s’ha convertit en la tònica habitual en els desplaçaments blaugrana. Sis mesos després, i en el mateix escenari, el Barça torna a perdre en l’última acció de partit i cau eliminat de la Copa del Rei. Des de l’inici del curs, l’equip culer ha disputat un total de 18 partits lluny del Camp Nou. Les xifres són preocupants: el Barça només ha guanyat vuit partits, menys de la meitat, mentre que n’ha empatat quatre i n’ha perdut sis. 

10 partits sense guanyar com a visitant

Ernesto Valverde

va necessitar quatre partits fora de casa en Lliga per sumar la primera victòria. Bilbao, Granada i Navarra van ser els primers escenaris on el Barça veia que lluny del Camp Nou les coses no rutllaven. A la Champions, l’equip sí que ha funcionat. El Barça ha guanyat a Milà i Dortmund i només va cedir dos punts a Praga. Valverde també va veure com s’escapava la Supercopa d’Espanya lluny de Barcelona. Amb l’arribada de Quique Setién, la dinàmica no ha canviat. El tècnic càntabre va guanyar “in extremis” a Eivissa, però ha perdut els dos següents desplaçaments a València i Bilbao.

El precedent amb Van Gaal

Per trobar unes dades pitjors que les d’aquesta temporada cal remuntar-se al curs 2002/03. El Barça va arrencar la temporada amb Louis van Gaal a la banqueta i la va acabar amb Radomir Antic. En el mateix tram de competició que l’actual, aquell equip havia perdut un total de vuit partits lluny del Camp Nou i n’havia empatat dos. A la Lliga, l’equip era onzè classificat i també estava eliminat de la Copa del Rei. A la Champions, el Barça comptava els seus partits per victòries.