Atletic de Madrid Barça

El Barça s’acomiada de la Supercopa d’Espanya. L’equip d’Ernesto Valverde ha caigut contra l’Atlètic de Madrid per 2 a 3 a les semifinals en un partit frenètic en què la fragilitat defensiva dels darrers minuts ha afavorit el triomf matalasser, que s’ha acabat imposant a ritme de contracop. Els de Simeone provaran d’aixecar el títol aquest diumenge a les set del vespre contra el Madrid.

Tempesta d’ocasions blaugrana

Uns primers minuts accidentats han propiciat caigudes, cops i contusions per als dos equips. Correa i Oblak per a l’Atlètic de Madrid i Leo Messi per al Barça han alarmat les banquetes, que han començat a moure’s a la recerca de substituts i, quan finalment tot plegat ha quedat en només un espant, ho han celebrat com el fet més destacat d’un inici entrebancat. Ara bé, després de la calma equatorial el partit ha agafat embranzida amb el Barça, que ha accelerat i ha començat a trobar espais a l’àrea rival. De fet, la primera acció de perill ha tingut com a protagonistes dos dels futbolistes que gairebé es lesionen al començament del partit: Messi s’ha colat per una escletxa a la muralla matalassera i ha etzibat una canonada potent que ha topat amb un peu salvador d’Oblak.

L’argentí no n’ha tingut prou i, acompanyat dels seus associats Suárez i Griezmann, ha desfermat una tempesta d’ocasions blaugrana. El xàfec de xuts i remats, però, ha fet aigües davant de la defensa de l’Atlètic de Madrid, que s’ha posat l’impermeable per repel·lir totes les accions de l’atac blaugrana gràcies a un Oblak immens, que ha mantingut dempeus el seu equip quan ja s’ensumava el gol del Barça i s’ha arribat al descans amb l’empat a zero.

No diguis blat que no sigui al sac i encara ben lligat

Arribar i moldre. L’Atlètic de Madrid ha revertit la situació a la represa en només un minut: una bona combinació entre Félix, Correa i Koke ha deixat en calçotets la defensa blaugrana i ha acabat amb gol de l’internacional espanyol amb un xut ajustat al pal esquerre de la porteria de Neto. Com si haguessin reservat la pólvora per a la segona meitat, el Barça també ha volgut dir-hi la seva i en només quatre minuts ha arribat la resposta en forma d’empat amb una diana que s’ha inventat Leo Messi: el 10 s’ha endut un rebot entre dos jugadors i ha col·locat la pilota prop de l’escaire per rebaixar els ànims del rival. Els homes de Valverde han agafat novament les regnes del partit, han recuperat la dinàmica del primer temps i han posat setge a la porteria matalassera.

Aquest cop, però, l’atac blaugrana no ha acusat la manca de punteria i, després d’un gol anul·lat a Messi per mans, l’equip ha segellat la diana de la remuntada a través d’un contraatac que ha culminat Griezmann. El francès ha aprofitat un refús després d’una aturada espectacular d’Oblak a Suárez per fer el segon amb un remat de cap. Tot i la superioritat del Barça, els matalassers han continuat amb opcions gràcies al VAR, que ha anul·lat un altre gol per fora de joc d’Arturo Vidal, i l’anada i la tornada han propiciat una recta final d’infart en què els de Simeone s’han vist beneficiats. La fragilitat defensiva del Barça ha propiciat que cada contraatac rival acabés en ocasió clara de gol i, finalment, l’Atlètic ha capgirat el marcador amb dues dianes “in extremis”: Morata de penal al 81 i Correa al 86 han arrabassat la final de la Supercopa d’Espanya a un Barça que havia dominat pràcticament tot el partit.