Un gol de Sergio Busquets en pròpia en el temps afegit fa fora el Barça de la Copa del Rei als quarts de final (1-0), en un partit en què els culers han tingut un parell d’oportunitats ben clares per acabar guanyant el matx.

La primera gran opció de gol ha estat per al Barça amb un xut d’Ansu Fati que ha tret Unai Núñez de la línia de gol. Iñaki Williams ha vist com li anul·laven un gol per fora de joc abans dels 10 minuts. Quique Setién ha deixat Antoine Griezmann a la banqueta i Ansu ha estat el que ha jugat més en punta al costat de Messi. El partit ha estat molt ric tàcticament i s’ha jugat amb molta intensitat. En la primera mitja hora els locals han tingut 10 arribades perilloses a l’àrea barcelonista. Als 39 minuts l’àrbitre Martínez Munuera ha mostrat targeta groga a Leo Messi per una falta per darrere a Raúl García. Han estat moments de tensió en què Jordi Alba i l’entrenador Quique Setién també han estat amonestats; abans ho havia estat Semedo.

El Barça ha continuat carregant-se de targetes i Frenkie de Jong n’ha vist una per llançar-se a l’àrea adversària. Setién ha fet un canvi entrada la segona part: Griezmann ha substituït Ansu Fati, un dels millors jugadors del Barça durant la primera hora de joc. La protesta blaugrana ha arribat quan han reclamat un penal de Capa a De Jong, després que el lateral basc hagi empès l’holandès, però ni l’àrbitre ni el VAR han canviat res. Jordi Alba ha pogut fer el primer gol del matx però el porter Unai Simón ho ha evitat. Unai ha tornat a ser clau en la millor ocasió blaugrana, un xut de Griezmann que ha refusat als 69 minuts de joc. Nova targeta per al Barça, i ja eren tres els defenses barcelonistes sancionats, ara Piqué per agafar de la samarreta Iñaki Williams. Umtiti ha sortit al camp en el lloc de Piqué, que ha marxat lesionat als 79 minuts. Unai Simón ha estat l’heroi del seu equip i ha salvat un xut de Messi al minut 88 que podria haver estat el gol de la victòria. Però el futbol és cruel i un gol de Sergio Busquets en pròpia porta al minut 92 ha donat la victòria a l’Athletic per 1 a 0.

L’únic precedent d’aquesta temporada entre els bascos i els culers va ser el debut a la Lliga, quan els lleons van guanyar per 1 a 0 amb un gol superb d’Aritz Aduriz  que també van aconseguir en el temps de descompte.

El Barça completa una setmana tràgica per l’afer Abidal, una crisi avortada pel president Bartomeu, que va decidir mantenir l’exfutbolista en el lloc de secretari tècnic, i per l’eliminació als quarts de final de la Copa del Rei.

Com quedaran les semifinals?

El sorteig de les semifinals de la Copa es farà aquest divendres a les 13 h a la ciutat del futbol de Las Rozas (Madrid). Hi seran el Mirandés, l’Athletic Club, la Reial Societat i el Granada.