Vila-real Barça femení
@FCBfemeni

El Barça manté la ratxa de victòries consecutives després de superar el Vila-real per 1 a 4. Les blaugrana viatjaven a la Ciutat Esportiva del Vila-real CF a la recerca de tres punts més a la Lliga F, a falta de disputar la jornada 1 per la vaga arbitral, i per continuar la ratxa històrica de victòries consecutives en aquesta competició, tal com han fet.

Les blaugrana no acaben d’arrencar

El partit ha començat amb un domini culer, però el Vila-real no ha sortit amb por i a les blaugrana els costava, d’una banda, sortir amb força amb la pilota des de darrere i, de l’altra, acabar d’arribar a la porteria de les locals, sobretot durant el primer quart d’hora. Al minut 13, amb un llançament de córner, Graham Hansen ha pogut sorprendre la portera centrant una pilota enverinada que s’ha enroscat i es dirigia al primer pal, on finalment Del Toro ha aparegut per rebutjar amb el peu.

Al minut 15, el Vila-real ha guanyat posicions per la banda dreta i ha amenaçat amb un xut que es dirigia perillosament al segon pal, però que Sandra Paños ha aconseguit agafar sortint al moment adequat fins al punt de penal. El Barça ho ha intentat a través de les bandes, passant per Geyse i Hansen, però les definicions finals no arribaven. Les groguetes, mentrestant, aprofitaven cada ocasió per aproximar-se a la porteria blaugrana.

El Barça trenca el mur del Vila-real

Al minut 23, hi ha hagut un gol anul·lat al Vila-real per fora de joc, després d’una passada filtrada de Nerea que deixava Rocío, que estava en fora de joc, sola davant de Paños. I tres minuts més tard ha arribat el gol del partit: Mapi León ha fet un llançament de falta directa, des de dos metres més lluny de la frontal de l’àrea, cap a l’escaire dret. El gol ha fet que les blaugrana apugessin la intensitat i tanquessin del tot el Vila-real al seu propi camp. Les jugades de les culers han estat incessants.

Al minut 28, Geyse ha pogut fer el segon quan ha entrat per la banda dreta; mig minut després ha estat Patri qui ha creuat un xut també dins l’àrea, aquest cop des de la banda dreta, que De Toro ha rebutjat cap a córner; al minut 31, l’àrbitra ha anul·lat un gol a Rolfo, després que fes un remat que ha arribat al segon pal, però en fora de joc; i al minut 32, una altra centrada de Hansen ha passat volant per la línia de porteria i Geyse per pocs centímetres no l’envia dins amb el cap. Durant els últims minuts abans del descans, però, el Barça ha reculat i el Vila-real ha augmentat la pressió, fet que li ha proporcionat algunes recuperacions de pilota en posicions perilloses per a les blaugrana.

Més canvis i més gols

La segona part ha començat molt bé per a les de Jonatan Giráldez. Després d’una gran conducció amb què s’ha desempallegat de la seva marca, Mariona Caldentey ha filtrat una passada per a Oshoala, que ha trencat l’última línia del Vila-real per la banda dreta i al primer toc ha alçat la pilota per fer una vaselina a De Toro i el segon gol de les visitants.

Un minut després, Patri Guijarro ha tingut el tercer a tocar, però el remat des de l’àrea petita amb el peu, intentant aprofitar la centrada de Hansen per la dreta, no ha entrat entre els tres pals. I tot seguit les blaugrana l’han tornat a tenir, aquesta vegada amb una passada rasa de Hansen a la frontal que Torrejón ha intentat enviar dins raspant el pal, però que una defensora ha acabat desviant a córner amb la punta del peu.

El Vila-real s’estava defensant a capa i espasa, però no s’ha conformat amb això i al minut 56, recuperant una pilota molt a prop de l’àrea per una mala combinació entre Torrejón i Patri, Ainoa ha retallat i ha fet la passada de la mort a Rocío, que ha marcat el primer per a les groguetes.

El Barça ha patit per recuperar la distància al marcador. Al minut 74, però, Hansen ha col·locat una passada perfecta al punt de penal que Clàudia Pina ha convertit en el tercer gol blaugrana.

L’1 a 4 final l’ha fet, al minut 85, Lara Mata en pròpia porta, rematant amb mala fortuna un llançament de córner des de la banda dreta.

Amb aquests tres punts més, el Barça es col·loca al capdavant de la Lliga F. La jornada següent se les haurà contra el Madrid CFF.