Aquest estiu, el Club Tennis la Salut ha arribat als 120 anys. L’entitat és coneguda per haver estat el bressol de noms destacats entre la professió, com Manel Orantes i Àlex Corretja, que entre el seu palmarès destaquen per ser campions de la Copa Màsters de tenis. De fet, el CT la Salut és l’únic del món amb dos guanyadors d’aquest torneig que es disputa anualment, amb la participació dels vuit millors jugadors individuals i les vuit millors parelles.
El juny del 1902 un grup de socis va decidir crear el club aprofitant unes pistes de tenis que hi havia a la masia coneguda com a Can Xipreret, una zona rodejada de camps al barri de la Salut. L’entitat és de les poques de la ciutat que encara es manté al seu lloc originari.
La revetlla de Sant Pere, cita mítica del club
Des de llavors el club ha canviat molt, tant pel que fa al volum d’instal·lacions, com pels costums dels seus socis. Abans hi feien vida i hi tenien els amics, la família i fins i tot se celebraven esdeveniments a escala social per la ciutat, com la revetlla de Sant Pere, que era una cita mítica a Barcelona.
Jose Luis Asensio és un dels socis que millor coneix el club, ja que hi és des del 1935 i guarda molts bons records d’aquells anys de revetlla, que servien per recaptar diners per l’entitat: “Venia tot el ‘top’ de la societat de Barcelona, era una festa d’etiqueta, es feia el Rebellón, el sopar a la pèrgola i la piscina es decorava tipus japonès”.
L’època més negra del club va ser durant la Guerra Civil Espanyola, quan es va convertir en zona d’acampada dels soldats, que es beneficiaven del menjar dels horts. El Tennis la Salut Club va quedar molt tocat, amb només una trentena de socis. Ja a la postguerra, al 39, l’entitat va revifar.
Una altra de les fites que va marcar el club va ser el concurs que feien a escala nacional, conegut com a Trofeu Salvador Viada, als anys 60. Es va celebrar durant 15 anys i va enfrontar en una final dues llegendes de l’època: Manuel Santana i Antonio Martínez, amb Santana com a vencedor.
Actualment, el Tennis la Salut disposa 16 pistes (15 de terra batuda i una de pista dura) i nou pistes de pàdel, totes de vidre (menys les dues primeres que es van construir).