El Barça ha debutat amb derrota contra el Chelsea (1-2) la pretemporada 2019-2020 en el primer amistós disputat al Japó, la Copa Rakuten. Els d’Ernesto Valverde han dominat la possessió de la pilota, però no han tingut profunditat en atac. L’entrenador ha fet debutar als tres fitxatges i també han jugat quatre jugadors del filial. Poques conclusions en un matx amb dos onzes diferents i amb les absències de Messi, Luis Suárez, Arthur, Coutinho i Arturo Vidal. Els gols dels anglesos els han fet Abraham i Barkley, un a cada part i Rakitic, que ha fet un golàs en el temps afegit.

Un Chelsea més rodat

El Chelsea, més rodat, ha mostrat que es troba en un estat físic millor que el blaugrana i tot i una sortida fulgurant dels de Valverde, que han tingut més possessió de pilota. El anglesos han creat més perill i en el minut 34 Tammy Abraham ha aconseguit el 0 a 1 gràcies a una errada defensiva de Sergio Busquets que ha aprofitat molt bé el conjunt britànic. A la segona meitat, tot i el domini territorial de la pilota del Barça, el Chelsea ha tingut més profunditat i Barkley, en el minut 80, ha aconseguit el 0 a 2. Rakitic, ja en el temps afegit, ha fet l’1 a 2 definitiu.

Barça Chelsea pretemporada 2019

El primer onze de Valverde

Ernesto Valverde ha optat per un onze amb jugadors titulars habituals, tres del planter (Oriol Busquets, Riqui Puig i Álex Collado) i ha fet debutar Antoine Griezmann. El Barça ha sortit amb Ter Stegen a la porteria, Oriol Busquets, Piqué, Umtiti i Jordi Alba en defensa; Sergio Busquets, Sergi Roberto i Riqui Puig al mig del camp i Dembelé, Griezmann i Álex Collado a dalt. El millor dels primers 45 minuts ha estat Riqui Puig, molt actiu i a Griezmann se l’ha vist amb ganes.

De Jong i Neto també debuten

A la segona meitat, l’entrenador ha canviat tots els jugador i han debutat els altres dos fitxatges d’aquesta temporada, Neto i De Jong. L’onze blaugrana ha estat el format per  Neto a la porteria, Semedo, Todibo, Lenglet i Guillem en defensa; De Jong, Rakitic, Aleñá al mig del camp i Malcom, Rafinha i Carles Pérez en atac. En aquesta segona meitat, el Barça s’ha mostrat superior al Chelsea en moltes fases, sobretot pel que fa a la possessió de la pilota, però ha mostrat poca capacitat ofensiva sense els jugadors importants de l’equip. El proper partit dels blaugrana serà contra el Vissel Kobe aquest dissabte.