Barça campió de lliga
EFE/ Marta Perez

Sergio Busquets va ser l’encarregat de recollir el trofeu de campions de Lliga i alçar-lo ben amunt. Els blaugrana van guanyar el títol la jornada anterior al camp de l’Espanyol però contra la Reial Societat van poder celebrar-ho al Camp Nou amb els seus aficionats. A banda d’aixecar la copa, també es van poder escoltar els discursos de Sergio Busquets i Xavi Hernández. Tot plegat després de la derrota contra la Reial Societat per 1 a 2.

El penúltim ball de Sergio Busquets

El públic blaugrana va fer absolut silenci al Camp Nou per escoltar el capità del Barça, que ha va agrair en primer lloc als futbolistes que van començar la temporada però que van marxar abans d’acabar el curs, com Piqué, Aubameyang, Bellerín o Memphis.

Entre crits de “Busi, Busi”, va seguir afegint un agraïment al cos tècnic i a l’afició, i finalment assegurant que “això no ha fet més que començar”. El capità no va voler fer cap referència al seu comiat en el penúltim partit que ha disputat al Camp Nou.

Xavi Hernández va agafar el micròfon després. El tècnic va voler recordar que va demanar la unió del barcelonisme i va agrair al president Laporta, amb la frase “no estamos tan mal”. En segon lloc, ha donat les gràcies als jugadors i a l’afició, i afegint una última frase mítica, “gallina de piel”, de Johan Cruyff.

Després dels discursos, tota la plantilla al complet va fer la volta d’honor amb el trofeu de la Lliga, celebrant-ho amb els aficionats culers.

El partit contra la Reial Societat, sense transcendència

El partit tenia pocs al·licients més enllà de celebrar la Lliga al Camp Nou. Un d’ells era veure si Ter Stegen podia igualar el mític porter del Deportivo, Paco Liaño, que va aconseguir sumar 26 partits amb la porteria a zero la temporada 1993/94. L’alemany en suma 25, i s’ha quedat amb un pam de nas quan Mikel Merino l’ha batut tot just al minut 5 després d’una errada monumental de Koundé, que s’ha deixat prendre la pilota en fase defensiva. A la segona meitat Sorloth ha fet el segon després d’una nova pèrdua de pilota en construcció, aquest cop de De Jong.

L’altre interès del partit era veure si Lewandowski aconseguia més gols per augmentar la distància al capdavant del Trofeu Pitxitxi, i en aquest cas si que ho ha aconseguit. Això sí, ha hagut d’esperar al minut 90 per rematar de cap de manera impecable una centrada de Ferran Torres. Ara en suma 22, cinc més que Benzema.

Al minut 84 Sergio Busquets ha estat substituït i aplaudit dempeus pels 88.049 espectadors que han anat al Camp Nou, en el penúltim partit de la temporada abans de les obres de l’estadi.