Barça campió Lliga

El Barça s’ha proclamat campió de Lliga després de golejar l’Espanyol al seu estadi. Un 2 a 4 que deixa molt tocats els blanc-i-blaus en la lluita per la permanència. Els de Xavi han estat molt superiors en totes les facetes contra uns blanc-i-blaus, que s’han vist superats per tots costats. El Barça rebrà el trofeu de Lliga la propera jornada a casa contra la Reial Societat, mentre que a l’Espanyol li queden quatre jornades d’infart per evitar el descens.

Domini aclaparador del Barça

A l’RCDE Stadium i davant de 27.360 espectadors, els blaugrana han sortit endollats i els blanc-i-blaus no sabien com defensar-se de l’escomesa culer. Abans del quart d’hora Lewandowski ha rematat una centrada de Balde per fer el 0 a 1. Ha estat el 20è gol del polonès a la Lliga. Eren els millors moments per als de Xavi, que entraven com volien a l’àrea perica. De fet, pocs minuts després, al minut 20, una bona jugada de Pedri ha acabat amb una centrada al segon pal. Balde ha rectificat la posició, s’ha desfet de la defensa d’Óscar Gil i ha rematat al fons de la xarxa.

L’Espanyol estava bloquejat, no trobava la manera de sortir del seu camp i veia com les transicions del Barça els creaven molts problemes. De fet, en els primers 45 minuts només Nico Melamed ha aconseguit fer una rematada a la porteria de Ter Stegen, que no ha hagut d’intervenir pràcticament.

Abans de la mitja part, un nou contraatac de manual, liderat per Raphinha, que viu un molt bon moment. El brasiler ha assistit amb la dreta a Lewandowski, que ha rematat el seu 21è gol i el tercer de la nit.

La millor ocasió dels blanc-i-blaus l’ha tinguda Braithwaite al minut 46, però un Ter Stegen immens ha blocat el xut amb la mà esquerra.

El Barça sentencia el partit i es proclama campió

Luis García ha volgut sacsejar l’equip fent entrar Puado i Calero i canviant el dibuix a un 4-2-3-1, per intentar contenir més el mig del camp blaugrana. El canvi li ha funcionat i els primers minuts els blanc-i-blaus han estat més intensos, però el Barça ha tornat a triangular i ha arribat el quart gol. Una contra de Gavi ha acabat amb la pilota als peus de De Jong, que ha vist com Kounde entrava al pal llarg. Magnífica assistència de l’holandès i bona rematada del francès, que ha superat la marca de Puado i ha fet el quart gol de la nit.

Al minut 70 l’Espanyol s’ha despertat i Puado ha fet un gol de magnífica factura, després de superar Ter Stegen en un contra un després d’una boníssima assistència de Calero. Un minut després, Joselu ha tingut el segon dels blanc-i-blaus, però el porter alemany sí que ha pogut aturar la rematada. El Barça ha baixat una marxa i el partit s’ha trencat. Han arribat més ocasions per a totes dues bandes, de Dembélé i Lewandowski i de Joselu i Puado. A l’últim instant del partit Joselu ha enviat al fons de la xarxa una pilota perduda dins de l’àrea petita.

Finalment, el marcador no s’ha mogut, el Barça ha aconseguit guanyar la Lliga i l’Espanyol queda tocat i en zona de descens. Quatre jornades decisives per als de Luis García per aconseguir la permanència.