El Jac Sants ha derrotat al CB Ciutat Vella per 80 a 74 en el derbi de l’última jornada de la fase regular de Copa Catalunya. Els d’Albert Gómez han anat de més a menys i s’han endut la victòria amb dificultats. El conjunt santsenc, amb 45, acaba primer en la fase prèvia de la competició i li toca disputar la final a vuit, la qual la primera eliminatòria serà contra el Montgat. D’altra banda, el CB Ciutat Vella ha acabat la lliga regular amb un total de 39 punts i li toca lluitar per la permanència amb el factor pista en contra.

El Jac Sants s’imposa en la primera part

El Jac Sants ha començat l’enfrontament imposant la seva superioritat. El conjunt dirigit per l’Albert Gómez trobava espais per associar-se i crear perill. El CB Ciutat Vella, en canvi, malgrat ser intens a l’inici, de mica en mica ha anat perdent pistonada i la distància al marcador s’ha anat aixemplant. Tot i això, els visitants han tingut encert de cara a cistella i el primer quart ha acabat 20 a 16.
Al segon període el Jac Sants ha continuat imposant la seva superioritat. L’equip santsenc convinava un bon atac amb una bona defensa que els de Ciutat Vella han tingut moltes dificultats de penetrar. De fet, els locals cada vegada eixamplaven més el resultat i s’anaven allunyant del rival. Finalment, el segon quart ha acabat amb un resultat de 42 a 29.

Els de Ciutat Vella no es rendeixen

A la represa del segon temps la dinàmica ha sigut la mateixa. La defensa del conjunt dirigit per Àlex Gil, ha estat molt fràgil i el Jac Sants no ho ha desaprofitat. Els locals han trobat molts espais i exercien un molt bon joc associatiu. De fet, puntuaven quasi cada vegada que atacaven. Malgrat tot, els d’Àlex Gil en els últims quatre minuts s’han posat les piles i han reduit distàncies. Deixant un electrònic en el tercer quart de 65 a 52.
En l’últim quart, el CB Ciutat Vella ha continuat amb aquesta marxa més. El Jac Sants, en canvi, ha anat reculant i perdent ofensivitat. Els d’Àlex Gil han aprofitat els contraatacs que generaven per establir igualtat en el marcador. Quan quedaven quasi sis minuts el resultat era de 69 a 63. Finalment, però, els santsencs no s’han deixat superar per la situació i han sentenciat el matx amb un resultat ajustat de 80 a 74.

Declaracions d’Albert Gómez, entrenador del Jac Sants

Declaracions d’Àlex Gil, entrenador del CB Ciutat Vella

Com funciona el play-off d’ascens?

La fase final de la Copa Catalunya serà una final a vuit a partit únic, al camp del millor classificat, que la disputaran el primer i segon de la taula de cadascun dels tres grups de la fase prèvia i els dos millors tercers. Aquests són els encreuaments:

• Eliminatòria F: guanyador de l’eliminatòria B contra el guanyador de l’eliminatòria C

Finalment, els guanyadors de les eliminatòries E i F jugaran la final, mentre que els perdedors s’enfrontaran per decidir el tercer i quart lloc.