Duel de la màxima rivalitat a la Lliga femenina de bàsquet. Barça CBS i Cadí la Seu s’han enfrontat en la quarta jornada de la lliga. Un partit amb un final d’infart que ha caigut finalment del costat del Barça, amb una victòria ajustada per 47 a 42 davant el Cadí.

Monòleg lleidatà en els dos primers quarts

El Cadí la Seu semblava que trauria profit als 175 kilòmetres que ha fet fins al pavelló Juan Carlos Navarro, per endur-se el derbi contra el Barça CBS. Sobretot perquè les d’Isaac Fernández no han pogut amb la solvència de les urgellenques en els primers dos quarts. Aquesta superioritat s’ha plasmat amb un primer quart de monòleg lleidatà (7-12) i un segon que semblava marcar la mateixa tendència (19-26).
A falta de quatre minuts pel descans, però, les blaugrana han reaccionat i s’han posat a només quatre punts, la diferència més curta entre els dos conjunts fins aquell moment.

Reacció i emoció a la represa

El pas pels vestidors no ha estat un miratge pel Barça CBS, sinó un bàlsam per a les d’Isaac Fernández. Les blaugrana, que tornaven a la pista set punts per darrera en el marcador, han reaccionat fins donar-li la volta a l’electrònic i prendre els primers avantatges del partit. Els set punts que ha anotat Anna Cruz en aquest tercer quart han estat claus per acabar el tercer període amb un ajustat, però lluitat, 36-35.
Però si el tercer quart ha estat emocionant, més ho ha estat el quart. Les blaugranes han fet un coixí de quatre punts, però quan més còmodes s’han trobat a la pista, han vist com el Cadí ha reivindicat la feina feta en els primers dos quarts i, altra vegada, ha donat la volta al marcador (41-42) a falta de dos minuts pel final. I a partir d’aquí, res apte per a cardíacs: a falta d’un, les locals han empat a 42. I a falta de 30 segons, Anna Cruz ha decidit el rumb del matx amb un triple, marca de la casa —ha fet 12 punts aquest diumenge— (45-42) que, a les acaballes, s’ha rubricat amb dos tirs lliures i el 47 a 42 definitiu.

Aquesta temporada Barça i Cadí La Seu ja s’havien vist les cares. Va ser a la final de la Lliga Catalana que va guanyar el Cadí la Seu per 60 a 43.