@FCBbasket

El Barça de bàsquet s’ha imposat al Baskonia per 81 a 75 en el tercer partit de la fase final de la Lliga Endesa. Es tractava d’un enfrontament clau en la pugna pel liderat del grup A. Aquesta victòria situa al Barça més a prop de les semifinals.

Intercanvi de cops

El Barça ha arrencat el partit com una autèntica piconadora conscient de la importància de sumar la victòria davant el Baskonia. Els de Pesic han dut a terme un gran desplegament defensiu, neutralizant així les circulacions del Baskonia. De fet, la gran defensa blaugrana ha provocat un total de 9 pèrdues en atac dels bascos en el primer quart. En atac, Cory Higgins ha estat un dels jugadors més incisius.

En el segon quart, el Baskonia ha fet un pas més i ha estat capaç de capgirar la dinàmica i també el resultat. Els bascos han posat una marxa més i les forces s’han igualat sobre la pista. De fet, el Baskonia s’ha arribat a posar per davant en el marcador (32-33) gràcies a la gran actuació de Shields en atac, amb 17 punts i 5 triples. El Barça ha marxat al descans amb un 42-39 favorable, però insuficient per la gran arrencada que havia mostrat al primer quart.

Problemes físics al Barça

A la represa, el conjunt blaugrana ha patit un minut fatídic on ha perdut dos jugadors a causa de les lesions. Mirotic s’ha vist obligat a demanar el canvi per unes molèsties al darrere de la cuixa i Hanga s’ha retirat de la pista amb problemes al turmell. La igualtat s’ha mantingut al marcador en el tercer quart, amb un Baskonia liderat per un Shields imperial. El jugador del conjunt basc ha seguit amb el seu recital particular en atac, anotant gairebé la meitat dels punts del seu equip. El Barça ha finalitzat el tercer període un punt per sota dels bascos (55-56).

En el darrer quart, Pesic ha realitzat un canvi tàctic davant la lesió de Mirotic. Víctor Claver ha ocupat la posició que ha deixat el jugador montenegrí. Tot i això, Mirotic ha pogut tornar a pista per afrontar els minuts més decisius. En els últims minuts de partit, el conjunt de Pesic ha estat més precís en atac i ha aconseguit un avantatge de 9 punts sobre els bascos. Finalment, el Barça s’ha acabat imposant al Baskonia i manté la imbatibilitat en aquesta fase final.