El tècnic del Barça, Ernesto Valverde, ha atès els mitjans abans d’estrenar el nou format de la Supercopa d’Espanya, en què s’enfrontaran a l’Atlètic de Madrid aquest dijous a les vuit del vespre a l’Aràbia Saudita en el primer partit de la final a quatre. L’entrenador ha reconegut que “prefereix el format anterior però és una decisió de la Federació Espanyola de Futbol i ens hi hem d’adaptar”, tot i que se li faci estrany disputar la competició entre quatre equips.

“El futbol és una indústria”

El tècnic ha argumentat, arran dels canvis que està experimentant la competició, que “el futbol actual és una indústria que busca constantment fonts d’ingressos i el Barça s’ha d’adaptar al context”. Valverde ha recordat que la Supercopa de la temporada passada es va jugar a Tànger i ha assegurat que aquest és només un pas més cap a la mateixa direcció. Ara bé, no ha volgut deixar passar l’oportunitat de defensar el format anterior perquè “ja hi estàvem acostumats, era com una tradició”, i explica que a ell ja li estava bé.

L’Atlètic, un vell conegut

Els enfrontaments entre el Barça i l’Atlètic de Madrid s’han multiplicat en les darreres temporades entre la Lliga, la Copa del Rei, la Champions i també la Supercopa d’Espanya. Valverde ha explicat que l’equip “és conscient de les dificultats que suposa un duel contra els matalassers” però que buscarà la victòria en tot moment per ser a la final.