Barça Alabès Sergi Barjuan

Sergi Barjuan ha debutat a la banqueta del Barça amb empat. L’equip ha canviat una mica la cara en relació amb el que s’havia vist els últims dies, sobretot pel que fa a la il·lusió i les ganes, però la manca d’encert continua sent l’assignatura pendent d’aquest equip.

Set del planter del Barça d’inici

El Barça post Koeman ha començat amb una alineació molt similar a la de l’holandès, bàsicament perquè Sergi Barjuan tampoc no tenia gaires efectius i sí molts jugadors lesionats (Dembélé, Pedri, Ansu Fati, Frenkie de Jong, Araujo, Sergi Roberto i Braithwaite). Sergi ha optat per un equip amb set jugadors del planter, tota la defensa i el mig del camp.

Pressió alta i joc més fluïd

El nou Barça de Sergi Barjuan ha començat amb una pressió més alta i amb el domini territorial i de possessió del joc. Fruit del domini han arribat les ocasions dels blaugrana, d’Eric Garcia i de Jordi Alba, però no arribava el gol. L’Alabès no ha creat gaire perill a la porteria de Ter Stegen, però sí que ha buscat les errades defensives dels barcelonistes.

Canvi del Kun Agüero

Abans del descans, el Kun Agüero ha hagut de ser substituït després de trobar-se marejat i d’estirar-se a terra. Les assistències mèdiques han entrat, però finalment l’argentí ha sortit pel seu propi peu. Coutinho ha entrat en el lloc del Kun. Els 37.278 espectadors del Camp Nou han respirat alleujats que l’argentí estigués bé, però que ha marxat a l’hospital per precaució i per protocol mèdic.

El golàs de Memphis i de Rioja

Quan els blaugrana es començaven a preocupar perquè l’equip no generava prou perill ha arribat el gol de Memphis, un golàs des de fora de l’àrea que ha entrat per l’escaire. Aquest ha estat el cinquè gol de l’holandès a la Lliga i el quart al Camp Nou. Era el minut 49, però tres més tard Luis Rioja ha fet l’empat amb un altre golàs. L’extrem de l’Alabès ha fet una jugada extraordinària superant els rivals que li ha sortit al pas i, després d’una assistència de Joselu, ha driblat i ha superat Ter Stegen.

El Barça apreta

L’empat de l’Alabès ha tingut una reacció ràpida dels blaugrana amb Memphis com a protagonista. Una molt bona jugada de Gavi ha acabat amb un xut de Memphis al pal en el minut 59. I en el 61, de nou el 9 del Barça ha tingut el 2 a 1, però Sivera, el porter visitant, ha neutralitzat el xut de l’holandès.

Molts canvis, emoció, però poc encert

El partit ha avançat amb molt de ritme, però amb més lesionats. Edgar, de l’Alabès i Gerard Piqué, per part del Barça. Lenglet ha entrat pel del planter i Sergi Barjuan ha aprofitat per fer entrar també a Riqui Puig en el lloc de Gavi. També han entrat Abde, el primer marroquí de naixement que debuta amb el Barça, i Alejandro Balde per Nico i Mingueza. La il·lusió dels joves no ha estat suficient per superar l’Alabès. Encara hi ha molta feina per fer.