Atlètic de Madrid Barça
@Atleti

El Barça ha perdut el segon partit consecutiu en una setmana per oblidar. La manca d’efectivitat de cara a porteria ha condemnat un equip que nota massa l’absència d’un golejador. Al darrere els problemes també són evidents i els gols de l’Atlètic de Madrid n’han estat un exemple. El ratificat Ronald Koeman té molta feina encara per fer si no vol que cada partit, sobretot al Camp Nou, sigui un judici dels aficionats.

Un Ronald Koeman valent

Ronald Koeman ha volgut tornar la confiança a Joan Laporta amb una aposta per jugadors joves. Amb l’excepció de Coutinho, el neerlandès ha optat per Gavi i Nico amb un sistema 4-2-3-1. L’aposta li ha sortit bé i s’ha vist un Barça valent, que generava perill amb la pilota a l’inici de l’enfrontament.

L’Atlètic de Madrid defineix el joc

El problema del Barça ha començat amb una pressió que no acabava de funcionar davant un Atlètic de Madrid segur en defensa i amb verticalitat en atac. Fruit del joc directe ha arribat el primer gol matalasser en una triangulació entre Joao Felix, Luis Suárez i Lemar, que ha fet l’1 a 0 al minut 23. Els blaugrana, amb la samarreta lila, han reaccionat al gol amb un parell d’ocasions de Coutinho i de Memphis. El problema és que l’Atlètic de Madrid també generava perill i Luis Suárez ha estat a punt de marcar el segon. L’uruguaià no ha fallat en la segona oportunitat que ha tingut en el minut 43. Suárez ha demanat perdó pel gol pel seu passat blaugrana.

Possessió sense profunditat

El Barça ha mantingut la possessió, però sense verticalitat. En alguns moments aquesta ha estat del 70 % favorable als barcelonistes, però la manca de profunditat ha fet que el perill no arribés a la porteria defensada per Oblak. I quan hi ha arribat, en una contra entre Gavi, Memphis i Coutinho, que s’ha quedat sol, el porter eslovè l’ha solucionat bé. Aquest ha estat el primer xut a porteria del Barça.

Ansu Fati ho intenta sense èxit

Ansu Fati, l’esperança blaugrana, ha entrat en el minut 64. El del planter ha demostrat que continua sent un perill a la porteria contrària. Però ell sol tampoc no pot solucionaar la manca d’encert a porteria. Les centrades a la desesperada no han servit de gaire.