Joan Laporta
@FCBarcelona_cat

El president del Barça, Joan Laporta, no té fama de canviar sovint d’entrenadors. En total, el mandatari blaugrana només ha destituït durant la temporada dos tècnics en la primera època del 2003 al 2010. Són Dusko Ivanovic i Manolo Cadenas. En aquesta darrera, malgrat deixar acabar la temporada, ja ha canviat tres entrenadors de la banqueta: Xavi Pascual, Andreu Plaza i Lluís Cortés.

Dues destitucions durant la temporada en tot el mandat de Laporta del 2003 al 2010

Joan Laporta va arribar a la presidència l’any 2003 amb Frank Rijkaard com a tècnic del primer equip de futbol. L’holandès va deixar el seu càrrec després d’una època gloriosa i va venir Josep Guardiola fins al 2012, per tant, Laporta només va tenir dos entrenadors.

Les dues destitucions de Laporta van venir del bàsquet i l’handbol. En el primer, Svetislav Pesic va renunciar al càrrec per desavinences amb Valero Rivera i el seu substitut, Joan Montes, va presentar la dimissió una temporada després. El fitxatge de Dusko Ivanovic el 2005 va tenir final al febrer del 2008, quan Laporta el va destituir just un dia després de donar-li suport, després va venir Xavi Pascual. Va ser la primera destitució com a president. El segon va ser a l’handbol un any després. Manolo Cadenas, s’havia fet càrrec de l’equip després que Xesco Espar passés a dirigir la preparació física del Barça, i l’ex de l’Ademar de Lleó, a qui ja li havien comunicat que no el renovarien, no va ni acabar la temporada. En el seu lloc, va venir Xavi Pascual.

En la resta d’esports, sortides amigables i cap despossessió de càrrec. En hoquei patins, una renúncia de Carlos Figueroa després de guanyar-ho tot i un canvi cap a la direcció tècnica de Quïm Paüls i Ferran Pujalte a la banqueta, van deixar a 0 la xifra de les quatre rodes. En el futbol femení, Xavi Llorens es va fer càrrec de l’equip després de Natalia Astrain durant tot el mandat.

Tres canvis en el nou mandat de Laporta

L’arribada de Laporta a la presidència el 2021 ha estat molt diferent. El club va invitar Xavi Pascual a anar-se’n de l’handbol a final de temporada en una decisió acordada i Lluís Cortés, tot i renovar unes setmanes abans, també va deixar el càrrec després de les desavinences amb les seves jugadores. Laporta tampoc no comptava amb Andreu Plaza i malgrat que no el van destituir just entrar, no va complir l’any de contracte que li quedava. Al seu lloc, Laporta ha fitxat Jesús Velasco.