Una altra victòria del Barça a la Lliga. Les blaugrana s’han imposat a l’Athletic Club per 0 a 4 amb gols de Patri, Berta Bou, Oshoala i Putellas. La victòria ha arribat només dos dies després de guanyar un altre conjunt basc, la Reial Societat, i també com a visitant. El partit corresponia a la dissetena jornada de Lliga, ajornat en el seu moment, i Lluís Cortés ha aprofitat per fer moltes rotacions a l’equip inicial.

Un Barça dominador a la primera part

La primera ocasió clara de gol ha estat per a les locals. Lucía García ha rematat arran de pal, al cap de cinc minuts d’iniciar-se el partit. Després d’aquesta jugada, el Barça ha començat a dominar. L’equip de Lluís Cortés s’ha apropat amb més perill a la porteria d’Amaia Peña. Al minut 13, Jenni Hermoso ha posat a prova la portera basca amb un bon xut des de la frontal.

Ha estat l’avís del que ha passat nou minuts més tard. Patri Guijarro, a la sortida d’un córner i de cap, ha fet el 0 a 1. Després del gol, les blaugrana han continuat assetjant la porteria de l’Athletic. Jana Fernández i Asisat Oshoala han tingut les mes clares abans de la mitja hora de partit.

I al minut 32 ha arribat el 0 a 2. Berta Bou, que ha debutat amb el primer equip, ha aprofitat una rematada al travesser de Patri Guijarro per marcar el segon gol del partit i el 151è de les blaugrana aquesta temporada.

El domini blaugrana ha continuat. Quatre minuts abans del descans, Patri Guijarro ha estat a punt de fer el doblet amb un fort xut des de la frontal que ha anat a estavellar-se al travesser.

Patri Guijarro, golejador en l'Athletic Club - FCB
@FCBFemeni

L’Athletic no inquieta després del descans

A la segona part, el domini del Barça davant l’Athletic Club ha continuat. Alexia Putellas i Oshoala han estat les més perilloses en els primers 15 minuts de la represa. I just al minut 60, ha arribat el gol de la nigeriana.

Amb el partit decidit, Lluís Cortés ha decidit moure la banqueta i fer debutar María Pérez amb el primer equip del Barça.

Encara quedaven 18 minuts per acabar el partit, temps suficient per a un altre gol. En aquest cas ha estat Alexia Putellas qui ha fet el 0 a 4 després de culminar una jugada personal.

Amb el triomf, les blaugrana sumen 31 victòries en les 32 jornades disputades, fins al moment, a la Lliga Iberdrola.