Copa Amèrica vela 2023 regata preliminar Vilanova i la Geltrú anul·lada condicions meteorològiques
Foto: America's Cup

(EFE/Redacció).- La primera regata de la preliminar de la Copa Amèrica, que s’havia de disputar aquest divendres en aigües de Vilanova i la Geltrú (Barcelona), s’ha anul·lat a causa de les condicions meteorològiques adverses, segons va anunciar l’organització.

Aquesta regata s’ha programat per aquest dissabte, quan s’espera una millora sostensible de les condicions.

Les tres regates preliminars no eliminen cap equip

Els sis equips disputaran tres regates preliminars abans de la final de la Copa Amèrica, les dues primeres amb iots AC40 i l’última, ja a Barcelona, amb els de competició, els AC75. Totes tres tenen com a objectiu que els equips humans arribin en les millors condicions a les Challenger Series (les regates finals que decideixen l’equip que lluitarà contra l’Emirates per la Copa Amèrica). Per tant, cap és decisiva a l’hora d’eliminar els quatre equips que opten a disputar la gran final.

La primera de les regates preliminars es farà del 14 al 17 de setembre del 2023 a Vilanova i la Geltrú, amb un dia d’entrenaments i tres de competició. Serà amb els vaixells AC40 i com a novetat hi haurà l’exhibició prèvia d’un centenar de patins a vela. Tots els vaixells són iguals i, per tant, els equips humans seran els que poden marcar les diferències.

La segona es disputarà a Jidda (l’Aràbia Saudita) entre el 30 de novembre i el 3 de desembre del 2023 i la tercera ja tindrà lloc a Barcelona, l’agost del 2024. Les dues primeres regates preliminars serviran als enginyers per prendre decisions que després aplicaran als vaixells AC75, que sí que participaran en la tercera regata preliminar.