La 37a edició de la Copa Amèrica de vela continua donant a conèixer novetats. L’última a fer-se pública ha estat la participació d’un centenar de patins de vela en la primera regata preliminar de la prova, que es farà a Vilanova i la Geltrú el mes de setembre.

Una embarcació de Barcelona per a una Copa Amèrica a Barcelona

La Copa Amèrica de vela és la tercera competició amb més seguiment mediàtic després del Mundial de futbol i els Jocs Olímpics. I per aquesta raó, els responsables de l’organització de la competició, que es farà a Barcelona l’any 2024, no volen deixar escapar l’oportunitat de donar a conèixer el món de la vela barcelonina i catalana al món.

I ho faran ja des del primer dia en què la prova comenci a disputar-se. Del 15 al 17 de setembre, Vilanova i la Geltrú acollirà la primera regata preliminar de la Copa Amèrica, en què participaran els sis equips inscrits a la competició. I com a prèvia, tots aquells que vegin la prova preliminar podran veure una exhibició d’un centenar de patins de vela, una embarcació genuïnament barcelonina que va néixer a les platges de la ciutat entre els anys 1920 i 1925.

El patí de vela és una embarcació tipus catamarà que es caracteritza per no tenir orsa, timó, botavara ni sabres a la vela.

Ens n’assegurarem que li expliquem al món aquesta magnífica classe, la magnífica gent que navega en aquestes embarcacions, l’habilitat que tenen i com representa Catalunya””
Grant Dalton, director general de la Copa Amèrica