La setena edició de la Cursa Antena Solidària Trail Pedralbes es va disputar amb la presència de més de 500 corredors que van gaudir d’una prova amb un marcat caire solidari. La prova busca tenir un impacte directe en l’educació de nens a Ghana, a través de l’associació NASCO Feeding Minds, fundada per Ousman Umar i l’Escola Moragas, de Barcelona. La cursa està organitzada pel Col·legi Major Pedralbes i l’Associació de Veïns del barri de Pedralbes, i per segon any consecutiu compta amb el patrocini de la UIC Barcelona.

Els guanyadors de l’Antena Solidària

Sergi Pintor, en homes, (1 hora 39 minuts i 30 segons) i Ine Ostmo (2:10:52), en la categoria femenina, van ser els guanyadors de la mitja marató. Adrià Puig (51:12) i Lucía Quintela (59:38) en la distància d’11 quilòmetres s’han proclamat guanyadors de la setena edició de l’Antena Solidària Trail Pedralbes. La cursa es va fer aquest diumenge amb sortida i arribada a la plaça del Monestir de Pedralbes i també ha tingut una caminada popular de vuit quilòmetres.

Els col·laboradors

Aquesta edició, Antena Solidària ha comptat amb la participació de les facultats de Medicina i Ciències de la Salut i d’Odontologia d’UIC Barcelona. Una vintena d’estudiants de fisioteràpia, dirigits pel professor Pol Serra, van ajudar a recuperar activament els corredors després de l’esforç realitzat. Per la seva banda, la Facultat d’Odontologia també s’ha implicat amb l’Antena Solidària, afegint-se a la iniciativa Corre sense resistències, del Pla Nacional contra la Resistència als Antibiòtics.

Una cursa solidària

L’Antena Solidària Trail Pedralbes va néixer gràcies a l’impuls d’Ousman Umar, fundador de NASCO, que va emprendre un viatge amb només 12 anys i va caure en el parany de les màfies en el seu llarg recorregut de cinc anys fins arribar a Europa. Ousman afirma “que la solidaritat sorgeix del sentiment de comunitat. Potser no podem canviar el món però sí el petit trosset que ens pertoca. És per això que iniciatives com l’Antena Solidària són tan importants”.

Nasco Feeding Minds

NASCO Feeding Minds es dedica a la creació d’aules informàtiques a les zones rurals de Ghana per fomentar l’accés a la informació i la formació mitjançant l’educació digital. La idea del fundador, Ousman Umar, és evitar que hagin d’emigrar com va haver de fer ell per la manca d’oportunitats i evitar el drama de les migracions forçades treballant en origen.