Alexia Putellas ha parlat en la roda de premsa posterior a la gala de la Pilota d’Or. La guanyadora del premi s’ha mostrat agraïda i creu que serà un punt d’inflexió al Barça. Alexia ha aprofitat els micròfons per reivindicar el futbol femení i demanar uns sous dignes.

Veurem més jugadores del Barça guanyant la Pilota d’Or

Soc una privilegiada de poder estar aquí representant tanta gent. Ho faig amb molt d’orgull. Estic convençuda que no serà l’últim d’una jugadora del Barça. Això acaba de començar i segur que veurem més jugadores del Barça amb la Pilota d’Or.

La Pilota d’Or serà un punt d’inflexió

Sense dubte, això serà un abans i un després, o això desitjo. Ha arribat un punt en el qual al Barça, per exemple, hi ha hagut un projecte, una inversió i un èxit. Els resultats estan allà i no hi ha excusa perquè tothom tingui el somni de ser futbolista i pugui ser-ho de forma professional.

Missatge a les nenes que volen ser com Alexia Putellas

A les nenes els diria que creguin en si mateixes. Si volen ser futbolistes, que creguin en elles mateixes i que treballin. Crec que tothom té la responsabilitat de fer tot el possible perquè totes les nenes, i nens, tinguin l’oportunitat de somiar a ser futbolistes sense importar d’on vinguin, on hagin nascut, el seu color de pell i sense importar si és home o dona.

La derrota contra l’Olympique de Lió va ser un punt d’inflexió

El punt d’inflexió va ser la derrota més gran que he patit, a la final de la Champions contra l’Olympique de Lió. La derrota ens va fer créixer. Vam assolir un compromís màxim per intentar assolir l’excel·lència. I allà estem.

Reivindicació del futbol femení

No he pogut parlar amb Luis Rubiales (president de la RFEF). Hi ha moltes coses que no es fan públiques. Coses que ja s’han parlat o que es parlaran. Només desitjo que tot se solucioni al més aviat possible. Hem de tenir unes condicions dignes per poder exercir la teva feina i no val amb què només les tinguin dos o tres equips de la Lliga.

Soc la primera a posar-me pressió, la Pilota d’Or no l’augmentarà

Cap pressió per haver guanyat la Pilota d’Or. Jo soc la primera a pressionar-me cada dia. Ho faig des de fa molts anys per intentar arribar a l’excel·lència. Seguiré com fins ara, controlant el que depèn de mi. Ajudaré al màxim les meves companyes en totes les situacions possibles i si això ho fem totes, seguirem en el mateix nivell d’ara.

Les nenes poden somiar a guanyar la Pilota d’Or i això farà créixer

Jo no vaig tenir la sort de créixer en un moment en el qual hi havia Pilota d’Or per a dones. Ara les nenes sí que poden i segur que això ajuda molt que cada cop més nenes juguin a futbol i això farà que creixi el nivell, creixi l’espectacle i que cada cop hi hagi més futbolistes als equips. També crec que és molt bo que grans premis històrics com la Pilota d’Or sigui femení perquè ara totes les nenes podem somiar a guanyar-ne una.