Alexia, pilota d'or

La jugadora del Barça Alexia Putellas ha estat la guanyadora de la Pilota d’Or 2022. La migcampista blaugrana suma el segon trofeu consecutiu després de guanyar també l’edició de l’any passat. Alexia es converteix també en la primera futbolista que guanya dues vegades la Pilota d’Or.

Segona Pilota d’Or consecutiva

Alexia Putellas ha fet història guanyant dues Pilotes d’Or de manera consecutiva. La jugadora del Barça es va lesionar al juliol amb la selecció espanyola, però va tancar la temporada amb números de rècord, títols i finalista de la Champions. Alexia fa marcar amb el Barça 34 gols i va fer 21 assistències en 43 partits. A més a més, la jugadora, de 28 anys, s’ha convertit en la referència i el mirall de joves futbolistes d’arreu del món i una imatge potent per a la marca Barça, que no dubta a explotar-ne tot el potencial.

Alexia Putellas, la col·leccionista de títols

Tot i estar lesionada de gravetat, Alexia Putellas es troba en el millor moment de la seva carrera professional. És una migcampista de classe mundial que té uns números propis d’una davantera voraç. La de Mollet del Vallès va guanyar el curs passat tots els títols nacionals amb el Barça: la Lliga amb ple de victòries, la Copa de la Reina i la Supercopa d’Espanya. A més a més, Alexia va guiar el Barça fins a la final de la UEFA Women’s Champions League. El Barça no va poder repetir triomf a la màxima competició continental, però l’onze blaugrana va tancar la Champions amb 11 dianes i dues assistències. Alexia va marcar a la final, a les semifinals i als quarts de final i va ser la futbolista de tot Europa que més incidència de gol va tenir.