L’Albert Navarro fa 17 anys que conviu a casa amb dos nens bessons amb autisme. Lluny de refugiar-se en la intimitat i de lamentar-se per la circumstància, sempre ha volgut mostrar què és aquesta malaltia i, sobretot, posar remei a les carències del sistema. Per això fa anys que busca donar visibilitat a l’autisme i recapta diners perquè els nens puguin fer esport inclusiu. El 2019 va acabar el repte de les 6 Majors, és a dir, fer les sis maratons més importants del món (conegudes com 6 Majors) amb una motivació benèfica. Aquest 2023 inicia un altre repte, el de fer les maratons a les ciutats que han estat seu dels jocs olímpics.

L’Albert Navarro, un mestre maratonià

L’Albert es prepara per a la Marató de Los Angeles (19 de març) i busca les hores necessàries per fer-ho en el seu temps lliure. És mestre a temps complet i totes les despeses van al seu càrrec. L’escola on treballa (les Franciscanes del Poblenou) li permet compaginar-ho i ell ho agraeix. L’esforç físic de preparar una marató el supleix amb la il·lusió de l’objectiu que busca: “Em motiva molt, perquè em serveix de vàlvula d’escapament, però també m’omple, perquè d’aquesta manera ajudo els nens amb autisme a fer esport inclusiu”.

Un fill és futbolista; l’altre, atleta

Dels dos fills, el Pau fa atletisme al club Kanaletes, tot i que abans practicava futbol. De moment ha fet curses de 10 quilòmetres però al cap de l’Albert hi ha poder compartir amb ell alguna cursa, tot i que encara és aviat perquè faci una marató. El Jaume, en canvi, juga a futbol i no sembla gaire interessat, de moment, a seguir els passos del seu germà, però el futur encara no està escrit.

Per col·laborar amb el projecte olímpic

Per col·laborar amb el projecte olímpic de l’Albert Navarro només cal fer una aportació econòmica al lloc web de la plataforma de “crowdfunding” o finançament col·lectiu migranodearena. Cal tenir en compte, ens recorda l’Albert, que, en ser una donació, “té avantatges fiscals”.

Què fa Aprenem?