Aconseguir fer les 6 Majors no està a l’abast de tothom. Són les sis maratons més importants del món. Fer-ho per una causa solidària ho és encara més. Quan Albert Navarro va creuar la línia d’arribada a la Marató de Chicago el 13 d’octubre del 2013 ja va començar a fer realitat el somni d’aconseguir que nens amb autisme, com els seus dos fills, poguessin fer esport inclusiu. Ell i la seva dona, la Itziar, saben perfectament el cost econòmic i emocional que suposa que el Pau i el Jaume desenvolupin una activitat esportiva que els reporta molts beneficis físics i psicològics. Per aquest motiu va decidir engegar el primer repte Road to Chicago. Sis anys després, Nova York s’ha convertit en l’última etapa.

6 Majors 6 Reptes

Després de Chicago, l’Albert va fer les de Boston (2014), Berlín (2016) i Londres (2017), i l’últim repte aconseguit va ser el febrer del 2018, a Tòquio. I aquest 2019 ha estat el torn de Nova York, segurament la més mítica de totes les conegudes com a 6 Majors. Però l’apartat esportiu no és el més important per a aquest barceloní de 44 anys. “El més important és fer pedagogia”, destaca. Que la gent sigui conscient de què és l’autisme i que el major nombre de nens i nenes puguin practicar esport.

6 Majors 6 Reptes maratons autisme Albert Navarro

Objectiu complert

En sis anys l’Albert ha aconseguit sumar més de 34.000 euros perquè els nens i nenes de l’Associació Aprenem puguin tenir un suport a l’hora de practicar esport. En total, i de moment, se n’han pogut beneficiar més d’un centenar, la qual cosa ha suposat una ajuda econòmica molt important per a les famílies. Sense aquesta és possible que molts d’ells no haguessin pogut fer esport. És una eina que canalitza l’activitat física, molt important per a les persones que tenen autisme, i també des del punt de vista psicològic i de relació amb altres persones.