Gimnàs, centre de disseny i un hangar enorme amb capacitat per a dos vaixells. Així és l’espectacular base que l’Emirates New Team Zealand té al moll de Barcelona, a tocar del World Trade Center. L’equip defensor de la Copa Amèrica s’ha presentat en societat a la ciutat i ha deixat clar que ha vingut a revalidar el títol i fer història.

Una base espectacular al moll de Barcelona

La base de l’Emirates és espectacular. Gimnàs, sala de disseny i un hangar enorme amb capacitat per a un AC75 i un AC40. Al gimnàs hi predominen les màquines de ciclisme. Una casuística plena de sentit, ja que la potència la donen els quatre tripulants que pedalen per aconseguir l’energia hidràulica. A la sala de disseny, de moment només hi ha vuit enginyers que treballen. La resta segueixen a Auckland, on s’està construint la nova embarcació.

El Te Rehutai solca les aigües de la ciutat en espera del nou AC75

El nou vaixell AC75 de l’Emirates Team New Zealand amb què competiran a l’octubre del 2024 s’està construint a Auckland. De moment, l’equip neozelandès s’està entrenant amb el Te Rehutai, amb què van guanyar l’última Copa Amèrica i que en llengua maori significa “esperit de l’oceà”. Un vaixell que cada dia posen i treuen de l’aigua en un procés de més d’una hora amb grues. No el deixen surant tota l’estona per evitar que qualsevol tipus de partícula s’hi adhereixi i li resti hidrodinàmica.

Un enginyer de Barcelona a l’Emirates Team New Zealand

En Roger Frigola és un dels enginyers de l’equip neozelandès i és de Barcelona. En Roger treballa des de la nostra ciutat per a l’Emirates des de fa 10 anys. És un dels encarregats d’implementar les dades recollides en la construcció del nou vaixell i ho fa amb un “software” tan específic que se’l fa ell. No el poden comprar. En Roger té doble feina, reconeix que li han encarregat una llista amb els millors llocs de Barcelona per passar-la a la resta de l’equip.

Venen a guanyar

L’Emirates ha vingut a Barcelona a guanyar la que seria la seva cinquena Copa Amèrica, la tercera de consecutiva, una fita que no ha aconseguit mai cap equip en els 172 anys d’història de la competició. Segons Nathan Outterigde, timoner de l’equip i doble medallista olímpic en la categoria de 49, “han vingut a Barcelona per guanyar-la”. El timoner de l’equip ha reconegut que encara és massa aviat per saber quins són els rivals més forts, però ha deixat entreveure que el Luna Rossa, amb qui va competir l’última final, serà un dels aspirants.