Ha arribat el dia d’Ilkay Gündogan. El jugador ha estat presentat oficialment com a nou futbolista culer. El migcampista ha signat el seu contracte al costat de Joan Laporta. El president del Barça ha adreçat unes paraules d’elogi cap a Gündogan, a qui ha agraït “l’esforç per fitxar pel Barça.” Ilkay Gündogan també s’ha adreçat a tots els culers: “L’any passat va ser espectacular, i vull continuar guanyant al Barça.”

Posteriorment, Gündogan ha saltat a la gespa amb la nova samarreta del Barça. Ha estat el moment de veure el migcampista tocant la pilota per primer cop, amb un rondo tradicional amb nens i nenes de l’escola del FC Barcelona que ha permès veure la qualitat de Gündogan, jugant a un toc constantment.

L’agraïment de Gündogan a Xavi Hernández

En les primeres paraules de Gündogan al Barça, el migcampista ha tingut un agraïment cap a Xavi Hernández. “Les primeres converses amb Xavi van ser clau per decidir venir al Barça.” A més, Gündogan també ha destacat la influència de Lewandowski en la seva arribada a Barcelona. “Vaig parlar amb ell abans de les vacances, vam parlar de la ciutat i del club, de l’estil de vida Mediterrani de Barcelona, li brillaven els ulls i em va donar un missatge molt poderós, igual que amb el Marc André Ter Stegen. No va influir molt, perquè jo ja tenia moltes ganes, però va reafirmar la meva decisió.”

Sobre la seva tria al Barça per davant del Manchester City, Gündogan ha destacat: “Xavi em va deixar les seves idees molt clares, és una proposta molt semblant a la del City. La manera en què va abordar el debat, el caràcter tan directe, i la seva manera de jugar em van fer connectar ràpidament amb ell. No és el que em va dir, sinó el com. Les formes són més importants que el missatge.”

Pep Guardiola, content pel fitxatge de Gündogan

Gündogan ha afegit com va comunicar a Guardiola el seu adéu: “Va ser per telèfon, volia que ell fos el primer en saber-ho, li vaig explicar tot tal com era. Li vaig transmetre el meu agraïment, s’ho va prendre de manera trista, però en certa mesura estava content perquè marxés al club de la seva vida, al club de la seva infància. Em va dir que miraria tots els partits del Barça.

13:12
   

Gündogan vol ser part del procés de remuntada del Barça

“Ens els darrers anys, el Barça no ha complert amb les expectatives a Europa. Amb el Xavi, el club esta construint uns nous fonaments, vull formar part del procés de remuntada del Barça. Tindrem un joc equilibrat per tornar a estar a dalt de tot a Europa.”

13:08
   

Gündogan i la seva polivalència

“Conec el que cal fer en cada posició i faré el que em demani el míster”, ha dit Gündogan. A més, el migcampista s’ha desfet en bones paraules cap a Pedri, Gavi o De Jong, de qui ha dit que “tots són increïbles, ho han demostrat en els últims anys.”

12:58
   

Gündogan: “Tinc les qualitats necessàries per adaptar-me”

“Mai tens temps suficient per adaptar-te el més ràpid possible. Tinc les qualitats necessàries per adaptar-me. Pel que fa als reptes col·lectius, tenim molt potencial per millorar a la Champions, tinc una enorme responsabilitat d’haver fitxat pel Barça, hem d’estar preparats.”

12:53
   

Gündogan, agraït a Xavi Hernández

Ilkay Gündogan ha enviat un missatge d’agraïment a Xavi Hernández. “En les primers converses amb Xavi ja vaig veure que la millor opció era venir al Barça. Afronto un nou repte il·lusionant, vull guanyar els grans títols, em queda molt per retirar-me i vinc amb ganes de triomfar.”

12:47
   

Laporta, a Gündogan: “Amb el teu fitxtage, volem competir per la Champions”

Joan Laporta ha etiquetat el fitxatge de Gündogan “d’excel·lent”. “Tens a tots els barcelonistes entusiasmats i il·lusionats, amb el teu fitxatge volem competir per guanyar la Champions.”

12:44
   

Comença la roda de premsa

Joan Laporta ha donat el tret de sortida a la roda de premsa amb un agraïment a Gündogan. “És un honor que hagis triat el Barça per davant d’altres ofertes econòmiques més importants”, ha dit el president.

12:16
   

En uns minuts, la roda de premsa de Gündogan en directe

Tornem amb senyal en directe d’aquí a uns minuts, per seguir la primera roda de premsa oficial de Gündogan al Barça. Fins ara!

12:13
   

Fotografia familiar de Gündogan

Moment per la fotografia més nostàlgica i senitmental de Gündogan, al costat de la seva dona i el bebè recent nascut, acompanyats per l’agent del jugador i Joan Laporta.

12:03
   

Gündogan amb la samarreta del Barça

Gündogan torna a saltar a la gespa, ara amb la samarreta del Barça. Un dels detalls destacats és que encara no llueix cap dorsal a l’esquena. EL migcampista farà ara un tradicional rondo amb nens i nenes de l’escola del FC Barcelona. 

11:55
   

Gündogan es vesteix amb la nova samarreta del Barça

Ilkay Gündogan ha abandonat el terreny de joc per vestir-se amb la nova samarreta del Barça. En uns minuts, el tornarem a veure en directe a la gespa blaugrana. 

11:48
   

Primeres paraules de Gündogan al Barça

“Vull continuar guanyant al Barça, l’any passat va ser espectacular i vull continuar igual”, ha dit Gündogan en les seves primers paraules al Barça. 

11:41
   

Laporta, a Gündogan: “Gràcies per l’esforç que has fet per venir al Barça”

“Has decidit jugar al nostre club, ets un jugador exitós i amb molta experiència, esperem que facis el mateix al FC Barcelona. Tots els treballadors del Barça estem molt més que feliços que hagis escollit el Barça. Sabem que has fet un esforç per venir, jugar al Barça és un somni per a qualsevol futbolista, perquè som un referent com a institució a tot el món.”

11:39
   

Gündogan signa el seu contracte amb el Barça

Gündogan signa el seu contracte com a jugador del Barça, al costat de Joan Laporta. El jugador, tímid en aquests primers minuts de la presentació, farà el seu primer discurs a continuació.

11:36
   

Gündogan salta a la gespa al costat de Laporta

Ara sí! Arrenca l’acte de presentació de Gündogan, amb el migcampista a la gespa al costat del president Joan Laporta per signar el seu contracte com a nou jugador del Barça. 

11:33
   

Gündogan, culer per a les properes dues temporades

Ilkay Gündogan serà jugador del Barça, com a mínim, les properes dues temporades, fins al juny del 2025. Estem en directe per seguir la seva presentació de blaugrana, moment en què veurem el migcampista per primer cop vestint la samarreta del Barça i escoltarem les seves primeres paraules cap als culers!

11:31
   

A punt per a la presentació d’Ilkay Gündogan

Bon dia! Arriba un dels moments més esperats per a Ilkay Gündogan: la seva presentació com a nou jugador del Barça. Ja tenim senyal en directe des del camp Tito Vilanova, a la Ciutat Esportiva Joan Gamper. En uns minuts, Gündogan saltarà a la gespa amb Joan Laporta per signar el seu nou contracte.