Johan Cruyff

(EFE) Una sèrie documental sobre la vida de Johan Cruyff veurà la llum el 2025 i serà el primer que tindrà els testimonis de la família del llegendari jugador de futbol que va vestir les samarretes de l’Ajax, Barcelona, ​​Los Angeles Aztecs, Washington Diplomats , Llevant i Feyenoord.

La producció de la sèrie està prevista per a finals del 2023 i “posarà llum” sobre la seva vida i la seva carrera, segons ha explicat en un comunicat oficial Lusus, una productora esportiva que elaborarà el documental juntament amb Box to Box Films.

Testimonis d’altres llegendes del futbol

La sèrie inclourà entrevistes amb les persones més properes a Cruyff i testimonis d’altres llegendes del futbol que van treballar amb l’exjugador del Barcelona. A més, es mostraran imatges d’arxiu inèdites que oferiran “una visió única de la seva figura dins i fora del camp”, ha explicat la productora.

Box to Box Films i Lusus tenen un seguit de documentals esportius que han rebut reconeixement internacional. Per exemple, Box to Box ha produït ‘Drive to survive’ i sèries com ‘Break Point’, ‘Full swing’ o ‘Tour de France: al cor del pilot’, mentre que Lusus va realitzar ‘Aquesta única paraula: Feyenoord’ i ‘Binnen Bij Oranje’.

La família Cruyff hi participarà

Jordi Cruyff, fill de Johan Cruyff, va afirmar, respecte a la sèrie sobre el seu pare, que en el passat es van fer moltes pel·lícules sobre el seu progenitor i va ressaltar que “per primera vegada” ell i la seva família han decidit participar en el projecte perquè “és el moment apropiat”.

“El nostre objectiu és que es faci una obra mestra que abasti, entre altres coses, la persona darrere del jugador i entrenador, el seu pas per l’Ajax, el Barcelona, ​​la selecció dels Països Baixos, els seus anys als Estats Units, el seu impacte al futbol i el seu durador llegat, que continua inspirant molta gent”.

La producció s’iniciarà a finals d’aquest any amb vista a un llançament mundial el tercer o quart trimestre del 2025. Box to Box Films i Lesus estan actualment en converses amb diverses plataformes de transmissió interessades a emetre el documental.