Te Kakahi, vaixell AC 40 de l'Emirates Team New Zealand
Foto: Job Vermeulen / America's Cup

L’AC40 de l’Emirates Team New Zealand Te Kakahi (l’Orca) ja navega des d’aquesta setmana en aigües de Barcelona després que arribés a la base fa uns quants dies i fos posat a punt ràpidament per l’equip de terra neozelandès.

L’Emirates New Zealand, campions de la Copa Amèrica, a tota màquina

(EFE) El Te Kakahi és el segon AC40 de l’equip neozelandès i l’únic dels dos que serà a Barcelona. Es va avarar el passat 9 de febrer d’Auckland (Nova Zelanda) i serà l’embarcació que s’utilitzarà en les dues regates preliminars de la 37a Copa Amèrica (Vilanova i La Geltrú i Jeddah) i en la Copa Amèrica Jove i la Femenina l’estiu del 2024.

El campió olímpic australià Nathan Outteridge, un dels dos patrons (timoners), amb el neozelandès Peter Burling, ha explicat que “el nostre vaixell va arribar aquí fa només un parell de dies, de manera que per a l’equip de terra, preparar-lo per navegar tan ràpid ha estat una feina increïble. Com hem pogut veure, és força diferent de l’AC75, però ens hem divertit molt navegant amb ell”, ha declarat.

A partir d’ara el programa d’entrenament de l’Emirates Team New Zealand, que ja disposa del seu AC75 Te Rehutai com de l’AC40, dependrà de les condicions meteorològiques. “Ara estem en una posició en què podem treure qualsevol dels vaixells i tenim una llista raonable de coses que volem aprendre més a Barcelona”, ha indicat Outteridge.