Ez Abde Barça Vila-real
@FCBarcelona_cat

Ez Abde s’està fent un lloc al Barça de Xavi Hernández. El jove jugador marroquí de 19 anys ha guanyat el càsting per jugar d’extrem dret a l’onze inicial blaugrana i va ser un dels més destacats en la victòria blaugrana al camp del Vila-real. Si més no, mentre Ousmane Dembélé recupera la seva millor versió després de l’última lesió muscular.

Ez Abde per damunt d’Ilias i Demir

Amb Dembélé entre cotons, Xavi ha hagut de fer mans i mànigues per trobar un extrem que aportés desequilibri i obrís el camp. El primer que va provar va ser Ilias Akhomach, que va sortir de titular contra l’Espanyol. El jugador d’Hostalets de Pierola no va acabar de tenir el millor debut i no va fer cap regat abans de ser susbtituït pel mateix Abde al descans. Contra el Benfica a la Champions, l’escollit va ser Demir. El jugador turc no ho va fer malament i, fins i tot, va enviar una pilota al travesser. Però li va mancar obrir el camp i aportar velocitat.

Comparació entre Abde, Ilias i Demir

Xavi ha triat un jugador diferent per jugar d’extrem dret en els tres partits que ha dirigit el conjunt blaugrana. Ilias va ser l’escollit davant l’Espanyol, Demir el dia del Benfica i Ez Abde contra el Vila-real. Aquests són els seus números com a titulars.

Un perfil diferent

Ez Abde és un perfil diferent d’Ilias i Demir. De fet, Abde és l’únic dels tres extrems que no juga a cama canviada. Això vol dir que la tendència natural no es jugar cap a dins, sinó que acostuma a sortir cap a fora i buscar una centrada molt a prop de la línia de fons. Això és un avantatge respecte als seus companys, ja que un dels fonaments de Xavi és intentar obrir el camp per tenir més espais per dins pels interiors.

Els números totals d’Ez Abde amb el primer equip del Barça

El jugador que més regats intenta de la Lliga

A més a més, Ez Abde és un jugador hàbil amb la pilota als peus i atrevit. Molt atrevit. Una qualitat que el mateix Xavi ha demanat en les rodes de premsa. L’extrem és el jugador de la Lliga que més regats intenta. Abde n’intenta 1 cada 7 minuts amb uns números de 12 aconseguits de 19 intentats, és a dir, el 63%.