La forta ventada de la matinada no ha passat desapercebuda per als barcelonins i, malauradament, ha causat diverses incidències en alguns barris.

El cop més fort s’ha enregistrat a Can Bruixa (les Corts), amb una ratxa de 97 km/h segons les dades de la Xarxa Meteoclimatic. Justament han estat els barris de l’oest de la ciutat els que han anotat les ratxes de vent i mestral i ponent més importants, en alguns casos superiors als 75 km/h.

Segons ha fet públic el Meteocat, la ratxa de 82 km/h de la Zona Universitària ha estat la més forta des del 24 de gener del 2009, jornada encara molt recordada per tothom a causa dels efectes tràgics temporal de vent que va arribar a causar quatre víctimes mortals en un camp de beisbol de  Sant Boi de Llobregat, i quatre víctimes més en el conjunt de Catalunya. En aquella ocasió, l’estació del Meteocat de la Zona Universitària va registrar una ratxa de 99 km/h, però el vent va arribar a 127 km/h a la Facultat de Físiques, a la Diagonal.

L’episodi d’aquest dimecres ha superat la del 27 de desembre, però només en alguns barris. Al centre de la ciutat en aquella ocasió va bufar amb més ganes –fins a 103 km/h a l’Eixample– i es van produir nombrosos desperfectes  a la Fira de Reis de la Gran Via. Aquell dia a la Zona Universitària el vent va arribar fins a 76 km/h.

Una altra ventada per a dissabte

El vent ja no passarà de feble, o com a molt moderat, al llarg de les pròximes hores i fins dissabte. El pas d’un front entre divendres i dissabte obrirà les portes a una altra ventada de mestral. A Barcelona el vent es notarà sobretot dissabte a la tarda, moment en el qual s’esperen cops de vent compresos entre els 50 i 70 km/h. Les ratxes més intenses s’assoliran possiblement a les comarques tarragonines i en algun sector a l’entorn del prelitoral central.