El Gimnàs Social Sant Pau, al Raval, continua recollint signatures per participar en la multiconsulta popular que impulsa l’Ajuntament. Tot i els recursos que s’han presentat en contra de la iniciativa, el consistori ja ha anunciat que la mantindrà. Una de les tres propostes que volen participar és la del gimnàs Sant Pau, que planteja construir habitatge social a sobre de l’equipament. Així volen ajudar a cobrir la necessitat d’habitatge al barri i també garantir la continuïtat del gimnàs, ara assegurada fins al 2020.

L’Ajuntament ha afirmat aquest dimarts que mantindrà la multiconsulta popular que ha engegat, tot i els recursos en contra que s’hi han presentat. Des del Gimnàs Social Sant Pau -una de les tres iniciatives que volen presentar preguntes a la multiconsulta- també estan disposats a continuar endavant. Han iniciat una campanya, ”Habitem el Sant Pau” per donar a conèixer la seva proposta.

Quan falten 30 dies perquè es compleixi el termini per lliurar  les 15.000 signatures que donin suport a aquest projecte, els promotors ja tenen creada la infraestructura necessària, amb 50 punts fixos per recollir les firmes i 260 fedataris. L’Ernest Morera, cooperativista del gimnàs assegura que “ja ho tenim tot a punt, ho hem aconseguit i això que no som cap organització gran però hem trobat el suport necessari”.

Recollida de signatures a través de fedataris

Les signatures s’han de recollir de manera presencial i, per això, les persones que s’encarreguin de fer-ho han d’estar acreditades i autoritzades. Són els fedataris. “És una persona que jura o promet que totes les signatures que reculli són reals, per fer de fedatari ha de ser una persona de la comissió promotora, per tant començar a crear tota la infraestructura no ha estat senzill. Ara un cop ja està feta, no tenim cap dubte que no arribarem a les 15.000 sinó que les passarem”, diu Morera.

De moment, han recollit 4.000 signatures  per defensar el projecte que proposa construir habitatge social a sobre del gimnàs. Així volen donar continuïtat a la tasca social d’aquest equipament amb 76 anys d’història, amb usuaris en risc d’exclusió social i gestionat pels mateixos treballadors. Tota una institució social i esportiva al barri del Raval que, de moment, té garantida la continuïtat fins al 2020.