L’Ajuntament ha afirmat aquest dimarts que mantindrà la multiconsulta popular que ha engegat, tot i els recursos en contra que s’hi han presentat. Des del Gimnàs Social Sant Pau -una de les tres iniciatives que volen presentar preguntes a la multiconsulta- també estan disposats a continuar endavant. Han iniciat una campanya, ”Habitem el Sant Pau” per donar a conèixer la seva proposta.

Quan falten 30 dies perquè es compleixi el termini per lliurar  les 15.000 signatures que donin suport a aquest projecte, els promotors ja tenen creada la infraestructura necessària, amb 50 punts fixos per recollir les firmes i 260 fedataris. L’Ernest Morera, cooperativista del gimnàs assegura que “ja ho tenim tot a punt, ho hem aconseguit i això que no som cap organització gran però hem trobat el suport necessari”.

Recollida de signatures a través de fedataris

Les signatures s’han de recollir de manera presencial i, per això, les persones que s’encarreguin de fer-ho han d’estar acreditades i autoritzades. Són els fedataris. “És una persona que jura o promet que totes les signatures que reculli són reals, per fer de fedatari ha de ser una persona de la comissió promotora, per tant començar a crear tota la infraestructura no ha estat senzill. Ara un cop ja està feta, no tenim cap dubte que no arribarem a les 15.000 sinó que les passarem”, diu Morera.

De moment, han recollit 4.000 signatures  per defensar el projecte que proposa construir habitatge social a sobre del gimnàs. Així volen donar continuïtat a la tasca social d’aquest equipament amb 76 anys d’història, amb usuaris en risc d’exclusió social i gestionat pels mateixos treballadors. Tota una institució social i esportiva al barri del Raval que, de moment, té garantida la continuïtat fins al 2020.