En una entrevista a ‘El matí de Barcelona’, al 91.0fm de betevé, l’Anna Rubio, una de les futures inquilines, ha explicat que a l’edifici hi aniran a viure una seixantena de persones, des de jubilats fins a famílies amb nens petits. Cada soci ha hagut de fer una aportació d’entre 14.000 i 16.000 euros. A més, hauran de pagar un lloguer mensual.

L’obra està estimada amb un pressupost total de gairebé 3 milions d’euros, que la cooperativa ha aconseguit a través d’aportacions dels socis, un crèdit de Coop57 i una campanya de captació de socis i d’aportacions de capital i donacions. Es preveu que les obres estaran acabades l’abril del 2018. Segons Cristina Gamboa, arquitecta de Lacol (l’equip que ha dissenyat el projecte), el procés de construcció serà més ràpid pel fet que l’edifici serà tot de fusta. De fet, es convertirà en l’edifici més alt de l’estat construït amb aquest material i  tota la fusta es portarà des del País Basc.

La construcció es fa en un solar de titularitat municipal situat a Can Batlló, cedit per l’Ajuntament a la cooperativa durant un període de 75 anys. Des de La Borda expliquen que tenen llista d’espera i esperen que aquest model d’accés a l’habitatge (que promou el vincle i l’autoorganització comunitària) s’estengui a altres punts de la ciutat.

Escolta aquí l’entrevista ▶️