La investigació va començar el juny del 2016 quan els Mossos d’Esquadra van detectar que hi havia diverses naus industrials, relacionades entre si, que cultivaven marihuana en localitats com el Prat de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat, Sant Andreu de la Barca, Rubí i Sabadell. També van acreditar que la droga acabava en diverses associacions cannàbiques de Barcelona: una del districte de Sant Martí i l’altra, de Ciutat Vella.

Segons els Mossos d’Esquadra, l’organització disposava d’una segona línia de negoci: la de crear, registrar i inscriure associacions cannàbiques per, després, vendre’n la llicència a tercers.

Per tot plegat, les detencions es van fer el 7 de febrer  en un operatiu policial conjunt amb els Serveis de Vigilància Duanera de l’Agència Tributària. En els escorcolls, fets a vuit domicilis, cinc naus industrials i en dues associacions cannàbiques, els agents van intervenir  5.000 plantes de cànnabis sativa, més d’un miler de bossetes de cànnabis i haixix preparades per al tràfic de les associacions, 60.000 euros en efectiu, equips informàtics i molta documentació relacionada amb l’activitat investigada. La magistrada va decretar presó per a sis dels arrestats i va deixar en llibertat amb càrrecs els altres sis.