En una entrevista a ‘El matí de Barcelona’, Òscar Márquez, professor i tutor del grau superior d’AFFE a la institució cultural del CIC, apunta que el perfil dels estudiants ha canviat: “Abans era més adult i amb més experiència. Ara és més jove, amb menys experiència, però amb moltes ganes, molt actiu”.

Márquez explica que els darrers anys s’ha fet molta feina per millorar la imatge dels cicles formatius, tot i que encara queda camí per recórrer: “Potser encara no s’ha aconseguit del tot canviar la visió social que tenim de l’FP. Però crec que amb un gairebé 90 % d’inserció laboral, això és una evidència. Es creen professionals, no alumnes que després aprendran. Surten amb un 100 % de possibilitats d’entrar al mercat laboral”.

El Manel Castellví, alumne del grau superior d’AFFE al mateix centre, diu que ho va tenir clar: “Vaig veure que, tal com m’estava anant l’ESO, no ho passaria gaire bé en el batxillerat. Un cosí estava fent aquest grau d’esport i vaig veure que aquí sí que aprofitaria el temps i faria les coses que m’agraden”.

Recupera la conversa sencera aquí: