Segons la Guàrdia Urbana, unes 7.500 persones han assistit a la manifestació. Una marxa que s’ha iniciat a les 12 del migdia a la plaça de la Universitat i que ha recorregut els carrers del centre fins arribar a la seu de la Delegació del Govern. Segons dades del Departament d’Ensenyament de la Generalitat, un 2,9 % dels 67.403 docents que els ho han comunicat han secundat l’aturada. El total de docents a Catalunya és de 82.735.

A la ciutat de Barcelona el seguiment ha estat una mica més elevat, d’un 3,26 % dels docents. Dels 7.676 que ho han comunicat, 250 han fet vaga. El total de personal docent és de 9.471.

El sindicat Comissions Obreres de Catalunya ha explicat abans d’iniciar la marxa que les seves reclamacions són que s’incorporin sindicats i organitzacions del món educatiu a les negociacions de reforma de la LOMCE. Temen que si no és així i el pacte acabi sent únicament polític “s’acabin consolidant els pitjors efectes d’aquesta llei i de les retallades”. Per la seva banda, el sindicat USTEC creu que l’objectiu ha de ser tombar la LOMCE i, de retruc, la llei educativa catalana, la LEC. Consideren que totes dues tenen el mateix tarannà neoliberal.