Amb el periodista Ernest Cauhé i en Magí Solé, copropietari de la Cova Fumada, recordem els inicis de la bomba: qui la va inventar, d’on va sorgir la idea i per què la recepta és secreta, no la sap ni la dona del cuiner.

“L’han tastada comensals dels cinc continents. En àpats de taula, forquilla i ganivet i en mossegades informals de barra de bar. Amb una base de patata, un farcit de carn i un arrebossat generós, les receptes derivades de l’original es compten per milions. Un matrimoni inspirat regentava un local sense nom al barri mariner de la ciutat. Se servien tapes clàssiques i producte fresc del mar fins que un bon dia es van proposar innovar a la cuina. Un hi va posar el producte, l’altre la salsa, i aviat la seva creació es va convertir probablement en una de les tapes més famoses del món. A la Cova Fumada, un discret local de la Barceloneta, van inventar la tapa mil vegades imitada: la bomba!”

Escolta l’entrevista sencera aquí: