Alex Bunkenburg, especialista en cactus, ha explicat a ‘El matí de Barcelona’ com cal cuidar aquestes plantes tan peculiars. L’Associació d’amics dels cactus i d’altres suculentes durà a terme una exposició de cactus el proper cap de setmana a l’umbracle del parc de la Ciutadella.

Els cactus són una família de plantes suculentes originària d’Amèrica. Els cactus emmagatzemen aigua a l’interior i es caracteritzen per la presència de punxes, que surten de les arèoles.

Convé regar-los? Els posem a dins o a fora de casa?

L’especialista ha explicat que els cactus al seu hàbitat originari tenen una època seca i una  altra de plujosa. Així doncs, – i en contra del que solem pensar- convé regar-los, i amb certa abundància, sobretot a l’estiu.

Els cactus necessiten molta llum solar, és per això cal emplaçar-los preferentment a l’exterior.  Poden suportar diferències de temperatura notables, fins i tot poden aguantar valors a l’entorn dels zero graus, cosa que fa que el clima de Barcelona sigui bastant adequat per a aquestes plantes.

No es recomana, per tant, tenir-los a dins de casa, i menys en una redacció o en una oficina mancada de llum i amb temperatures força uniformes al llarg de tot l’any. Tan sols en cas que a l’hivern hi hagi diversos dies de pluja seguits és recomanable d’entrar-los a l’interior fins que el temps torni a ser eixut.

Exposició de cactus i altres suculentes al Parc de la Ciutadella

Alex Bunkenburg és membre de la junta de l’ASAC (Associació d’Amics dels Cactus i d’Altres Suculentes ). Es tracta d’una associació amb uns 200 socis repartits arreu del món, que realitza nombroses activitats i sortides al llarg de l’any.

Els dies 20 i 21 de maig a l’umbracle del Parc de la Ciutadella els socis exposaran els millors exemplars de cactus. Enguany l’exposició es dedica al gènere nord-americà ‘Coryphantha’. Es tracta d’una bona ocasió per conèixer aquestes plantes tan curioses, comprar-ne o bé informar-se sobre els requeriments i cures que necessiten.

L’exposició és gratuïta i es podrà visitar dissabte de 10 a 20 h i diumenge de 10 a 18 h.

A continuació podeu escoltar l’entrevista sencera realitzada aquest matí a Àlex Bunkenburg a ‘El matí de Barcelona’ a betevé 91.0 fm: