Estàs d’acord amb aquest projecte de superilla implantat al barri? Aquesta és la pregunta que poden respondre aquest diumenge i els dos vinents veïns i treballadors del Poblenou. La Plataforma Afectats Superilla ha habilitat dos punts de votació a la rambla del Poblenou, un a la confluència amb el carrer de Tànger i un altre a la confluència amb el carrer de Pujades.

En cadascuna d’aquestes ubicacions, els ciutadans trobaran tres urnes. En la primera, es recullen les paperetes dels veïns de l’àrea de la superilla i els carrers adjacents, compresa entre els carrers d’Àvila, Bilbao, Llull i Tànger. En una segona urna, poden votar veïns del Poblenou de fora d’aquest perímetre. Finalment, hi ha una tercera urna per als treballadors d’empreses i comerços de la superilla.

La Plataforma Afectats per la Superilla del Poblenou ha convocat aquesta consulta com a resposta a la falta de diàleg, diuen, de l’Ajuntament des de la implementació del projecte urbanístic. Asseguren que “el consistori s’ha mostrat absolutament cec i sord davant les greus afectacions de la superilla”.

En canvi, el Col·lectiu Superilla Poblenou ha declinat participar en la votació. El primer argument que donen és que ja hi ha en marxa un procés participatiu amb les entitats del barri que ha permès incloure canvis en el projecte. També critiquen que el cens de la consulta “és del tot arbitrari” i que deixa al marge col·lectius com els menors de 18 anys i estudiants, i que el fet de celebrar-la el diumenge no afavoreix la participació dels treballadors.

Per defensar-se, els organitzadors es plantegen que hi hagi una urna itinerant en dies feines pels treballadors. Diuen que no hi poden fer res si algú no vol votar, i que “de totes maneres no minva la legitimitat de la consulta”. Com a mesures de seguretat i transparència utilitzen una aplicació informàtica que permet comprovar que ningú voti dues vegades i controlar si el veí viu dins els límits geogràfics establerts per poder votar. Els dies que no hi hagi consulta, les urnes es precintaran.

Finalment, el recompte es farà el dia 28 i els resultats se sabran aquella mateixa nit.