SOS Racisme ha informat que el detingut aquest dissabte per presumpta implicació en el crim al pantà de Foix també havia estat denunciat per l’agressió a un manter a la plaça del Duc de Medinacelli el 2012. L’ONG ha recordat que en aquella ocasió ja van demanar l’expulsió del cos de l’agent condemnat. L’Ajuntament, però, ha pogut confirmar que es trobava en actiu.

Jordi Jané demana que el cas no posi “ombra” sobre la Guàrdia Urbana

El conseller d’Interior, Jordi Jané, ha defensat la tasca de la Guàrdia Urbana arran del cas d’un agent que van trobar calcinat dins d’un cotxe a prop del pantà de Foix. Jané ha volgut donar el seu “ple suport” a la policia municipal “més enllà de si un o dos agents poden estar implicats” en el crim.

De la seva banda, la secció sindical de CCOO a la Guàrdia Urbana també ha mostrat “preocupació” per la imatge que pot planar sobre el cos. Fonts sindicals asseguren que “els agents estan afectats”. Aquest dissabte van detenir dos membres de la Urbana, la parella de la víctima i el seu amant, per la seva suposada relació amb els fets. Els Mossos d’Esquadra continuen investigant el cas i es preveu que les properes hores passin a disposició judicial.