Imatge de Provençals de Poblenou

L’actualitat ve marcada per les dues persones mortes en l’incendi d’un habitatge a la riera Blanca, a l’Hospitalet. Quatre dies abans de Sant Jordi, aquest dijous cincs autors novells comparteixen l’emoció, però també les dificultats, de publicar el seu primer llibre. Tot plegat, enmig de les polèmiques declaracions de Cayetana Álvarez de Toledo sobre el feminisme durant la campanya del 28-A i mentre el Departament d’Educació obre la porta a revisar el concert de les escoles dels Maristes pels casos d’abusos sexuals.


Escriptors que s’estrenen aquest Sant Jordi

Entre els més de 50.000 títols que es podran trobar a les parades i llibreries aquest Sant Jordi, quants seran d’autors que publiquen el seu primer llibre? Aquest dijous presentem l’obra de cinc escriptors novells. També sabrem com es preparen per la seva primera vegada signant llibres per Sant Jordi. En parlem amb:

  • Mònica Pérez, actriu i autora del llibre ‘Abans no eres així’
  • Toni Muñoz, periodista de La Vanguardia i autor de ‘Solo tú me tendrás’
  • Natàlia Cerezo, autora de ‘A les ciutats amagades’
  • Uri Costak, periodista i autor de ‘L’estilita’

Moren dues persones en l’incendi d’un habitatge a la riera Blanca

Un adult i un menor d’edat han mort aquest dijous en un incendi que s’ha declarat en el seu habitatge del número 138 de la riera Blanca, a l’Hospitalet de Llobregat, a la frontera amb Barcelona. Ens ho explica en nostre company Biel Cadilla des d’allà.


El paper de la dona, en campanya

El feminisme i el paper de la dona ha entrat de ple en la campanya electoral pel 28-A. Sobretot, per les afirmacions de la candidata del PP per la demarcació de Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, que ha acusat l’esquerra de fer “populisme sexual” i ha assegurat que el feminisme porta a la confrontació. En parlem amb Marisa Fernández, coordinadora de la comisió d’Igualtat de l’associació Dones Juristes.


Educació revisarà el concert dels Maristes

La Generalitat obre la porta a retirar el concert econòmic als Maristes, després dels casos d’abusos sexuals. El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha assegurat que tornaran a revisar la responsabilitat de la propietària de les escoles, la Fundació Champagnat, un cop es conegui la sentència del judici contra Joaquín Benítez. En parlem amb el president de la Fundació Mans Petites, Manuel Barbero, el pare de la primera víctima que va denunciar Benítez.


L’actualitat a les xarxes

La Setmana Santa ja s’està celebrant a les xarxes socials, tot i que hi ha hagut una mica de drama i algun detall franquista que s’ha estat comentant. Mentrestant, el judici segueix amb moments de vergonya aliena que afecta a tots els que el veuen. Els mateixos que produeix Cayetana Álvarez de Toledo, que ahir es va convertir en trending topic: tothom la volia ajudar a les xarxes. Ah, i el Toni Noguera també ens porta una proposta d’himne per VOX.


Les breaking news

La Dolors Boatella ens parla de processons accidentades i mones de pasqua amb pollets guerxos.


Cinema

Repàs de l’actualitat audiovisual de la ciutat, amb Roger Granel.


Us deixem el programa sencer per si el voleu escoltar: