Cancel·lats els vols a Itàlia

El govern ha suspès les connexions en avió entre Itàlia i l’estat espanyol per evitar la propagació del coronavirus. La mesura ha agafat per sorpresa molt turistes, que han hagut d’accelerar la tornada als seus països d’origen. Moltes companyies aèries, com Ibèria o Ryanair, han cancel·lat bona part dels vols per als propers dies. En parlem amb Martí Sarrate, president de l’Associació Empresarial d’Agències de Viatges (ACAVe):


La crisi dels refugiats

I, mentrestant, continua la crisi de refugiats a Grècia. Des de fa 10 dies, milers de refugiats autoritzats per Turquia s’apropen a la frontera amb el país hel·lènic, on la policia intenta evitar que entrin a Europa amb mesures molt polèmiques i la suspensió del dret d’asil. La situació pot esclatar en qualsevol moment. Ens ho explica el diputat d’Esquerra Republicana de Catalunya Rubén Wagensberg des de Grècia:


Només sí és sí

El Consell de Ministres ha aprovat l’avantprojecte de la llei de llibertat sexual, que posa el consentiment al centre, sota el lema “només sí és sí”. La proposta legislativa vol evitar que les dones hagin de demostrar el sotmetiment ni topin amb la cadena d’obstacles que hi havia fins ara per provar que havien patit violència i intimidació. La llei s’ha fet coincidir amb el Dia Internacional de la Dona i amb les xifres de denúncies d’agressions i abusos sexuals que, segons els Mossos, han augmentat un 50 % en quatre anys. Ho debatem amb:


Xarxes

El més destacat de l’actualitat a les xarxes socials, amb el Toni Noguera:


Esports

El Carles Alcoyent ens explica la decisió de jugar el Barça-Nàpols de Champions a porta tancada, a més d’altres informacions:


La Fonoteca

El Nil Via repassa en format sonor l’evolució històrica dels mòbils, que va suposar la desaparició de les cabines telefòniques:


Us deixem el programa sencer per si el voleu escoltar: